Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Doğru değil güzel maç

Ne Hamza hoca ne de Riekerink berabere bitirmek istedi. Bu da oyunu güzel futbola götürdü

Kulüpler Birliği'nin "2 dakika düşün" adlı kampanyasını örnek bir açıklama olarak görüyorum. Türkiye'nin genelinde Erzurum'undan Amed'ine, Ankaragücü'ne kadar problemler yaşanıyor. Kulüpler Birliği herkesle birlikte hareket etmek istiyor, hakem camiasının ve taraftarların hoşgörü içerisinde güzel maçlar oynamasını istiyor. Trabzonspor, 17 kulübe katılmayıp bir açıklama yapıp, "2 dakika yetmez, 2 yıl irdelenmeli" diyor. Kendi açılarından yüzde 100 haklıdır. Türk futbolunun içinde kimler varsa bakanından, yöneticisine kadar herkes bu durumu masaya yatırıp incelemeli. Amedspor'un yaşadıkları ortada. Hayat devam edecek, o yüzden Kulüpler Birliği ve Trabzonspor'un açıklamalarını çok önemsiyorum.
İki tarafın da kazanmak için oynadığı, güzel bir maç oldu. İki tane duran topun devamında gelen benzer goller vardı. Ne Hamza hoca ne de Riekerink maçı asla berabere bitirmek istedi. Bu da doğru oyun olmasa da güzel futbola götürdü maçı. Süper stat, kötü zemine rağmen iyi maç izledik. Bir futbolsever olarak teşekkür ederim. Doğru maçta iki takım da tok olur, 3 ya da 4'er pozisyon bulur en fazla... Ama bu da keyif verdi. Bursaspor hem geleceğin yatırımını yapıyor hem de büyük bir takıma karşı kazanmak istiyor. Hamza hoca da kazanmak istediğini belli etti. Galatasaray da Türkiye Kupası finalini riske etmeyeyim, açık oynayayım, garantiye gideyim diye oynadı. İki takım uzatmalarda dahi kazanabilirdi. Podolski, Yasin'e pas atmadığı için fırça atmasına rağmen uzatmalarda kendisi pas yerine şutu tercih etti. Kimse ona gelip benzer davranmadı. Galatasaray ve Bursaspor'un net pozisyonları vardı. Bursasporlu Jem Karacan'ın eline topun çarptığı pozisyon net penaltı. FIFA, bu kuralı netleştirir mi bilemem ama ben kale arkası hakemi olsam o penaltının çalınmasını sağlardım. Abilerimizle, tanıdıklarımızla oturduğumuzda dahi bu el konularında bir standart bulamıyoruz, herkesin farklı görüşü var. Collina da farklı şeyler söylüyor. Denayer'in pozisyonunu ayırıyorum, omzuyla da vurmuş olabilir, yorum yapamam ama bir futbol adamı olarak Galatasaray'ın bir penaltısı olduğunu düşünüyorum. Ben hakem seminerlerine de katılmak istiyorum bu açıdan. Elin doğal hali mi deniyor? Herkese göre farklı olabilir bu... Oyuncunun sakınması gerekiyor mu, gerekmiyor mu, o da tartışmalı. Collina, Egemen Korkmaz gibi kolunu arkaya saklayan oyuncular için de gereksiz demiş mesela. Futbol içerisinde çok anlık olaylar bunlar ve netleştirilmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA