Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Gördüğüm en kötü F.Bahçe

Fenerbahçe, puan olarak kayıp ama oyun olarak da maçı kazanmayı hak etmedi zaten. Rakip çok yeni bir takım olan Aytemiz Alanyaspor. Son paslarda iyi işler yapsalar galip bile gelebilirlerdi. Çok fazla pozisyon vermediler Fenerbahçe'ye.... Alanya takımının Fenerbahçe deplasmanında puan alması için ayağına kramp girmeli. Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar'ın oyuncularına kramp girmemiştir. 5 tane pozisyonu yok Fenerbahçe'nin... Oyuncular, "Amma rahat deplasman oldu ha" demiştir Alanya otobüsünde.
Benim gördüğüm en kötü Fenerbahçe maçlarından bir tanesiydi. Ne oynadığı belli değil... Normalde altı boş bir cümledir bu ama burada altı dolu.V an Persie ile Batalla'yı, Sosa'yı kıyaslamak mümkün değil. Forvet arkası falan değil o... O bölgeye ikinci yarı giren Aatif ve Stoch'u alıyorsunuz. Hiçbiri gerçek forvet arkası değil.
Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Vitor Pereira... Hepsi kamp dönemi esnasında ayrıldı. Yeni hocalar geldi. Antrenörün elinde böyle bir kart var, "Bu takımı ben kurmadım" diyor yeri geld-i ğinde ama takımının ligde gol yemediği maç da yok . Gaziantepspor'a karşı son anda kazandı. Kayseri karşısında 3 tane yiyerek ancak 90+5'te atıp beraberliği kurtardı. Bursaspor'a ise mağlup oldu. Gol yemediği maç yok, böyle bir takım şampiyon olur mu?
Beşiktaş, Galatasaray Kadıköy'e gelecek ama bu gidişle daha 25. haftada yaşayabileceği şeyleri 7. haftadan yaşıyor. Fenerbahçe'nin kötü oynadığı maçları bilirim ben, yıllardır maç izlerim. Taktik yok, organizasyon yok. Bir format değişikliğine gittiler, hızlı oynamaya çalışıyor. Fakat bu oyun, hızlı ve dripling yapan oyuncularla olur. Bunu en iyi yapan oyuncu Mehmet Topal'dı takımda... Ön bölgede bunu Volkan Şen yapıyor, o da tabelaya yazamıyor. Uçan kaçan Van Persie diye pazarlanıyor bir haftadır, ne uçtuğu var ne kaçtığı... Emenike, 64'te kenara geliyor, maçı izlemek için kulübede bile oturmuyor. Oynamayan kapris yapıyor, çıkan kapris yapıyor.
4-2-3-1 oynamak öyle kolay bir iş değil. Hem de Topa l ve Souza gibi defansif özelliği olan oyuncuların var, stoperlerin çıkamıyor. Forvet arkasında oynayanlar Van Persie, Aatif ve Stoch... Bunlar orta saha falan değil. Bildiğin forvet ya da ikinci forvet. Böyle olursa ikinci topları verirsin tabii. Mehmet Topal bile yıprandı. Mesafe açıldıkça stoperlerin vurduğu kafalar dahi rakibe gider. Görünen o ki Fenerbahçe basketbol takımıyla sezonu götürecek.

Taraftar stada gelmez
Peki çözüm gözüküyor mu? Devre arasına kendini nasıl atacak Fenerbahçe? Taraftar da cevabı biliyor, bu maç basketbol maçı olsa dolardı ağzına kadar... Gündüz maçında 40-45 bin seyirci olabilirdi ama taraftar biliyor. Taraftar Aatif'ı ıslıklıyor. Neden, yönetime tepki... "Sivas'tan adam aldınız" diyor. Üst düzey oyuncu bekliyor. İlk defa çıkanı yuhalıyorlar. Bundan sonra derbiler dışında seyirci gelmez. Karabük maçında da 6 bin kişi gelir ancak... Seyirci futbola gelir, başarıya gelir. Galatasaray-Trabzonspor maçında 50 bin kişi olur. Beşiktaş-Antalyaspor maçı da 40 bin yapar. Artık seyirciler başarı, oyuncu istiyor ve gördükleri bu. Bir araba düşünün, arabanın kapasitesi belli. Siz bu arabayı zorlarsanız motoru yakarsınız. Fenerbahçe takımı, set oynamaya alışmış, oyuncuları da set oynamaya alışmış oyuncular... Bu oyunculardan hızlı oyun beklersen top kaybı yaparsın. Bu oyun benden basketbolda smaç yapmamı beklemek gibi bir şey... Ben smaç yapamam, boyum yetmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA