Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fenerbahçe aklıyla oynadı

Advocaat, “Ben takımı yeni tanıdım” dedi. Hollandalı hoca takımı ikiye bölmüş ve rakibin durumuna göre kadro yapmaya başlamış.

Fenerbahçe, yorucu Manchester maçı sonrası geldi Akhisar deplasmanına... Merkezdeki oyuncular, Manchester maçında çok uzun bir 95 dakika oynamıştı (Souza-Mehmet Topal). Bunun sonucunda dün sahada çok akıllı bir Fenerbahçe vardı. Ekonomik oynadı, 1-0'ı buldu, sonra rakibini bekledi alanında. Önemli bir üç puanı aldı. Şener, maçın hemen hemen tümünde, Hasan Ali de ikinci yarı hiç ileri çıkmadı. Bakın ismi fazla duyulmadı ama Souza çok koştu. Aatif, üç pozisyon değiştirdi maç içinde. Ben Advocaat'ın Aatif konusunda yanıldığını düşünüyorum. Aatif'tan vazgeçemezsiniz... İştahlı bir oyuncu. Seni üç kulvarda da taşıyan bir oyuncu. Fenerbahçe'nin 1-0 önde götürdüğü maçta Akhisar, penaltıyı gole çevirseydi iş değişebilirdi. İmdada ikinci gol yetişti. Bu gol rakibin direncini düşürdü ve 3-0 ile maç koptu. Tabelayı ise Rodallega belirledi. Eğer skor 1-0 olsaydı, Volkan Demirel bu topa atlardı. Kurtarır mıydı bilemem ama müdahale ederdi.
Fenerbahçe açısından tabloya bakalım; üç gol attı, üst üste üç lig maçını kazandı. Sırada Galatasaray maçı var. Kadıköy'de galip gelirse rakibini geçecek. Artık taraftar, dört haftaki önce havasında değil. Çünkü takım toparlandı.. Yalnız lige bakıyorum da 'Ne düştüm dersin ne de bana bir şey olmaz' dersin. Akhisar, Fener'i yense 8. sıradaki Osmanlı ile aynı puanda olacaktı. İlginç bir lig.. Puan barajı çok düştü. Bakın, Adanaspor 10 haftada 6 puan yapmış.
Advocaat'ın geçen yaptığı açıklama da önemli. "Ben takımı yeni tanıdım" dedi. Bu açıklamanın altına bakıyoruz, Fenerbahçe'de son üç maçta da ileride hep değişim yaşandı. Emenike, Sow ve Persie değişerek oynadı. Demek ki hoca, rakibinin durumuna göre; oyuncu seçmeye başladı. Bu orta saha oyuncuları için de geçerli. Akhisar maçındaki orta alana bakın, Manchester maçındaki orta alana bakın. Hoca artık rakibe göre kadroyu şekillendiriyor. Takımını ikiye böldü. Fenerbahçe'de Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Souza, Lens banko... 8, 9 ve 10'uncu oyunculara forma rakibin durumuna göre gelecek. Bu durumun artısını da eksisini de önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Ancak burada Volkan Şen'in dikkat etmesi gerek. Aatif çok iyi geliyor, formayı kaptırabilir! Emenike konusunda bir şeyler söylemek istiyorum: Emenike kafa olarak bitmiş. Tavırları çok farkı... Yani takımdan gitse hiç umurunda değil gibi... Son olarak hakeme değinmek istiyorum. Halil Umut Meler, bir pozisyon dışında çok iyi maç yönetti. Son haftalarda gördüğüm en iyi yönetimdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA