Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Rio ve engelli sporcular

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rio Olimpiyatları için 28 olimpik federasyonu mercek altına aldı. Federasyon başkanları, teknik adam ve sporculardan devamlı bilgiler alınıyor. Bu bilgiler ışığında neler yapılması gerektiği masaya yatırılıyor. Rio'da başarılı olunması için gerek Türkiye'de gerekse yurt dışında yapılacak kamplar ve turnuvalar için her türlü destek veriliyor. Maddi hiçbir sıkıntı yaşamayan federasyonlardan tek beklenti başarı. Başarılı olurlar mı? Bunu Rio'da göreceğiz. Moraller bozulmasın ama güreş ve tekvando dışında alınacak madalyalar sürpriz olur. Gerçek bu.
Kılıç, engelli sporcuları da unutmuş değil. Onların daha iyi spor yapması, spor alanlarına gidip-gelmesi için son yıllarda çok önemli çalışmalarda bulunuldu. Bakanlık bünyesinde çalışan bin 700 antrenöre, engelli sporcuları eğitmeleri için uzmanlık eğitimi verildi. 5 bin 386 engellinin İl Spor Merkezleri'nde bu uzman antrenörler nezdinde spor yapmaları sağlandı.
Engelli sporcuları taşımak için özel dizayn edilmiş tek koltuklu, 24 sporcu, 6 da refakatçi olmak üzere toplam 34 kişi kapasiteli ve 800 bin TL değerindeki 41 adet otobüs 32 Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü'ne gönderildi.
Bakanlık, engelli vatandaşlara toplumun bakış açısını değiştirmek için de bazı projelerin hazırlığı içerisinde. Engellilerin de spor yapabileceği kamu spotu ve programlarla anlatılacak. Engelli insanların da sağlıklı insanlar gibi yaşama şansları ve hakları olduğu çeşitli sosyal etkinliklerle anlatılacak.

KILIÇ KESKİN OLURSA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı herkes sessiz duruşuyla tanır. Bakan Kılıç'ı yakından tanıyan birisi olarak söylüyorum ki, bir federasyon başkanına hafif tebessümü bile ona verdiği ince bir mesajdır. Bu mesajı anlayan ve anlamak istemeyen federasyon başkanlarını da iyi biliyor. Federasyon başkanları kendilerini rahat görüyor. 'Nasıl olsa olimpiyatlara az bir süre kaldı bize bir şey olmaz' düşüncesiyle hareket ediyorlar. KILIÇ keskin olursa, işte o zaman çoğu federasyon başkanı neler olabileceğini kendileri düşünsün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA