Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Ödül varsa ceza da olmalı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin önemli bir aracı olan spora ve gençliğe büyük önem vermektedir. Hedefler ve projeler bunun en belirgin örneğidir. İlk hedef 2016 Rio Olimpiyatları. Başarı için başta federasyonlar olmak üzere antrenör ve sporculara her türlü destek veriliyor. Ama bakanlık tarafından verilen açık çeki bazı federasyon başkanları kullanamayacak gibi görünüyor. Çoğunun kredisi bitmek üzere. Başarısız olanlara 2016 Rio sonrası yapılacak başkanlık seçimlerinde Kılıç'ın bu krediyi vereceğini sanmıyorum. Futbol, basketbol, voleybol hariç 25 olimpik federasyondan 5 federasyon yeni kredi alırsa, şaşmamak gerekir.
Şu bir gerçek ki her federasyon başkanı olimpiyatta başarısız oldu mu, ders çıkardığını söylüyor ancak 4 yıl yine yatıyor. Artık böyle gitmez. Başarı ödüllendirilir, başarısızlar cezalandırılır. Kimse de özerkliğin arkasına saklanmamalı. Devlet para verdiğine göre bunun hesabını elbette soracaktır.
Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırım ve projeleri halen devam etmektedir. Tamamlanan ve yapımı devam eden tesisleri de ele aldığımızda, 2002 yılına kadar yapılan tesis sayısı kadar yeni tesisler hizmete sunulmuş olacaktır. Sadece 2014-2015 yıllarında 332 spor tesisi hizmete girdi. 459 tesisin yapımı ise hızla sürüyor. Bir anlamda tüm Türkiye gerek spor tesisleriyle gerekse gençlerin okul dönemlerinde sıcak yuvaları olan yurtlarla bir ağ gibi örülmekte...

TESİS PATLAMASI

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu illerine de büyük önem veriyor, yatırımlar gerçekleştiriyorsa bunda en büyük katkı Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geliyor. Akif Çağatay Kılıç'ın, göreve geldiği 2013 yılından bugüne dek 136 milyon 835 bin lira yatırım yaparak kazandırdığı spor tesis sayısı 76 iken, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan 45 spor tesisi için de tam 507 milyon 220 bin lira bütçe ayrıldı.

71 FARKLI TESİS GELİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde de bakanlık yatırımlarının hızı ivme kazanarak sürüyor. Bölgedeki 14 ilde 168 milyon 230 bin lira harcanarak hali hazırdaki 111 tesis, önümüzdeki dönemde 469 milyon 625 bin liralık yatırımla 71 farklı tesisin bölgeye kazandırılması için çalışmalar sürüyor.
Doğu ve Güneydoğu'da teröre rağmen tesislerin yapımı sürerken, gençlerin eğitimine önem vererek her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmaları ve teröre bulaşmamaları için de her şey yapılıyor.
Kılıç'ın göreve geldiği 2013 yılına kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 8 ilde faal olan kız yurtlarında kapasite 9 bin 831 iken, iki yılda neredeyse iki katı bir artışla 17 bin 546 kapasiteye ulaştı.

KAPASİTE 118 BİN OLDU
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın büyük önem verdiği gençlik merkezleri ise gençler için doğru adres. Güneydoğu Anadolu'da 2002'den 2013'e kadar 20 gençlik merkezinin 108 bin 538 üyesi varken, bu sayı son iki yılda inşa edilen 4 gençlik merkezi ile kapasite 118 bin 76'ya ulaştı. Bölgede yer alan her merkez gençlerin daha sosyal ve aktif bireyler olmasına katkı sağlarken, ücretsiz verilen el sanatları ve enstrüman kursları ile de entelektüel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA