Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şans kapıyı çalınca!

Beşiktaş tartışmasız ilk yarının en başarılı takımlarından biri. Futbol kamuoyunda çoğu insanın ekonomik FEDA'yı, sportif FEDA olarak algıladığı ve değerlendirdiği bir yanlışı Siyah-Beyazlı takım ilk yarıda sergilediği performansıyla düzeltti. Ancak ikinci yarı hem Beşiktaş için hem de bütün takımlar için zorlu geçecek. Süper Lig herkesin herkesi yenebildiği, ancak geleceğe ait net bir söylem koyamadığı çok bilinmeyenli bir denklem gibi oldu..
Beşiktaşlı şunu düşünüyor: Aykut Kocaman'la gelgitler yaşayan F.Bahçe ile "eleman" kısır döngüsüne saplanan, iktidar savaşlarının yaşandığı G.Saray'ın arasından Beşiktaş sıyrılıp şampiyonluğa ulaşabilir mi? Pek tabi mümkün bu!
Ancak bunu yapmak için önüne gelen fırsatları değerlendirmek gerekiyor. Rakibin G.Saray ilk maçını kaybetmişse, kendi evinde Belediye'yi yenmen gerekiyor. Bir sonraki maçta Arena'da rakibini yenmen, en kötü yenilmemen gerekiyor. İlk yarıda da Beşiktaş adına zirve sendromu mu diyelim, yükseklik takıntısı mı, birkaç kez böyle fırsatları elinin tersiyle itivermişti.
Ancak şartlar ve bakış açıları değişti. Ne ilk yarıdaki FEDA algısı var, ne de baskısız, stressiz bu ligi oynama avantajı.. Bu ligi az hata yapan kazanacaksa Beşiktaş İBB maçını kendi sahasında kazanmalıydı. İlk yarıda 22'de Holmen'in kontrataktan organize ve jeneriklik golüne 28'de Sivok'la cevap vermesi önemliydi. Ancak ilk yarı Beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde daha agresif oynayabilirdi. Ama daha önemlisi topu daha iyi organize kullanması bekleniyordu. Bunun yolu da topa daha fazla sahip olmaktan geçiyor. Özellikle Olcay'ın attığı 2-1'e getiren muhteşem gole karşılık ve Doka'nın vuruşunda topun Sivok'a çarpıp McGregor'u çaresiz bırakması şanssızlık olabilir. Üzerinde düşünülmesi gereken bu şanssızlıklar değil, gollerden sonra, Fernandes girdikten sonra Beşiktaş'ın skoru değiştirebilecek zamanı vardı, bunu neden yapamadı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA