Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

11'e 11 oynasın!

Beşiktaş yönetimi takımda üst üste yaşanan ve sayıları her geçen gün artan sakatlık vakaları için kapsamlı bir araştırma başlattı. Medyanın ve camianın uzun süredir "Bu işte bir sakatlık var. İncelensin.." uyarısı dikkate alınmadığı ve meseleye "Futbolcular kendini zorladığı için sakatlanıyorlar" anlayışıyla bakıldığı için Siyah-Beyazlı takımın başı çok ağrıdı. Bir an önce çözülmezse de başı çok ağrıyacak gözüküyor.
Beşiktaş, özellikle G.Saray derbisinde sakat Almeida ve Mustafa'nın yerini Holosko ile doldurma mecburiyetinde kaldığı için takımda mağlubiyete götüren zincirleme pozisyon kaymaları ve hataları yaşanmıştı. Aybaba derbi öncesinin şartlarından daha ağır bir durumda G.Antep maçına çıktı. Çünkü dün gece İbrahim Toraman ve sakat Necip'in eksikleri de eklenince kadro da çok fazla oynama imkanı kalmadı.
Aybaba, hazır olmayan Niang'ı 11'de başlatarak, Holosko'yu sağ açıkta, Hilbert'i sağ bekte tuttu. Mehmet Akgün'le orta sahadaki açığı kapatma yoluna gitti. Bu imkanlar dahilinde doğru bir tercihti. Niang özellikle ilk yarı elinden gelenin en iyisini vermeye çalıştı. Ancak kaçırdığı iki pozisyon varki henüz hazır olmadığını gösterdi. İlk yarıda Ersan'ın attığı kafa golü ve sonrasında yakalanan pozisyonlar, 11 tercihinin doğruluğunu gösteriyor. Beşiktaş, G.Antep'in 10 kişi kalmasından sonra gole çevirebileceği 5-6 tane pozisyon buldu. Olcay, Holosko, Niang'ın kaçırdıklarını gördükten sonra bu maçta Aybaba eleştirecekler listesinde sonlarda yer alır.
Atamayana atarlar gerçeği burada devreye girdi. 10 kişi kalan ancak sahada 11 kişi gibi mücadele eden G.Antep sonlara doğru yine Ersan ve Sivok'un kademe hatasıyla beraberlik golünü buldu. Bu maç Karabük tekrarı gibi görünse de bize farklı bilgiler verdi. Beşiktaş 10 kişi kalan takımlara karşı zorlanıyor. Rakibi küçümsemeyle birlikte oyun disiplininden ciddi bir kopma yaşanıyor. O kadar ki iddia ediyorum takımlar 11'e 11 oynansa Beşiktaş maçı rahat kazanabilirdi! Ancak daha önemlisi Siyah-Beyazlı takım bu tür durumlara karşı sahada B Planı geliştiremiyor. Dün geceki gibi acı ve taraftarı adına can yakan sürprizler yaşıyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA