Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Son derbiye yakıştı

Uzun yıllar derbi maçlarını çıplak gözle izleme şansına sahip biri olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki Beşiktaş- Fenerbahçe derbileri futbol kalitesi ve oyun zevki açısından diğer derbileri gölgede bırakıyor. Hiç kuşkusuz bunda şartlandırılmış gerilimden uzak takımların ve futbolcuların kazanma adına yeteneklerini ön plana çıkarma gayreti yatıyor. İnönü Stadı yüzlerce kez misafir ettiği Türk futbolunun iki güzide temsilcisi Beşiktaş ve F.Bahçe'yi son kez ağırladı. En azından tribünleri tıklım tıklım dolduran binlerce taraftar ile bilet bulamadığı halde kapılara kadar gelen Beşiktaş sevdalılarının algısı, "İnönü'deki son derbi" şeklindeydi. Dün gecenin anlam ve önemine, bir vedaya yakışır futbol sergilendi. Maçın sonunda kazanan Beşiktaş olsa da iki takım da alkışı hak etti.

LİDER FERNANDES

F.Bahçe'nin genelde daha iyi olduğunu söyleyelim. Özellikle maçın başında yardımcı hakemin kaçırdığı, geç görmesinden kaynaklanan ofsayt kararı olmasa ve gol geçerli olsa misafir takım avantaj yakalayabilirdi. Samet Aybaba son medya sohbetinde "Derbiyi takım oynar, yıldızlar kazanır. Fernandes'ın bir derbi kazandırması gerek" dediğinde çok haklıydı. Dün gece sahanın en iyi iki oyuncusundan biri Fernandes'di. Fernandes'in her duran topun başına geçtiğinde oluşturduğu tehlike kadar ilk kez takımın liderliğine soyunması önemliydi. Takımın lideri Portekizlinin ayakları kadar ağzı da konuştu. Hem oynadı, hem de oynattı. Aybaba'nın verimsiz Gökhan'ı çıkartıp Emre'yi oyuna alması ve üstlendiği riskin başarıda payı oldu. O Emre oyuna girdikten sonra yaptığı orta Sabah'a verdiği röportajta bu maçı sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Niang'ın attığı golün hazırlayıcısı oldu.Beşiktaş'ın yediği gollerdeki basit hataları da devam ediyor. Sivok, Ersan hala ve inatla dağınık oynuyor. Pozisyon almada hatalar yapınca F.Bahçe yan toplarda gereğinden fazla pozisyon buldu. Aybaba bu meseleyi çözemezse sonraki maçlarda sıkıntı yaşar. Dün gece bütün oyuncular alkışı hak etti. Ancak Fernandes, Sow kadar benim nazarımda adım atmadık yer bırakmayan Kuyt ve galibiyet golünü atan, tarihe geçen Olcay Şahan da gecenin yıldızları arasındaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA