Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

5 Mayıs seçim kongresi!

Beşiktaş, 5 Mayıs Pazar tarihi bir tüzük tadil kongresi gerçekleştirecek. Camiada yaşanan hareketliliği sanılanın aksine yetersiz görüyorum. Baştan ifade etmeliyim ki, yeni tüzük bütün haliyle kabul görürse Beşiktaş 2 Haziran'da seçim kongresine gidecek, 3 yıllığına yeni başkan ve yönetimini seçecek. 14 ay önce Beşiktaş başkanlığını Fikret Orman'a bırakanların ya da camiayı yönetmeye dair varsa hesapları olanların bu ihtimali göz ardı etmeden daha net bir fotoğrafla ortaya çıkmaları ve kulislerde de olsa hazırlık içinde olmaları gerekirdi. Ancak şu ana kadar verdikleri görüntü Haziran başındaki olası seçime hazırlanmak yerine Tüzük Tatil Kongresinde ilgili maddeyi geçirmeyerek işi 2014 Şubatı'na bırakmak olduğunu görüyoruz. Tüzük oylamasında salonda bulunan üyelerine 3'te 2 sinin onayından geçmesi zorunluluğu bu konuda Fikret Orman ve ekibini biraz strese sokmuş gözüküyor. Çünkü hem 2014'ü bekleyip zaman kazanmak isteyenler, hem de yönetim içi muhalefete dönüşen Levent Erdoğan gibi birçok isim seçim maddesini geçirmemek için oy kullanacak.

ANLAŞILIR BİR DURUM DEĞİL
İçişleri Bakanlığı'nın incelemesi, BJK Derneği'nin geçtiğimiz Ocak ayında seçim kongresi yapması gerektiğini ortaya çıkarmış bu konuda bir miktar ceza gelmişti. Ancak Fikret Orman bu kararı kullanıp, kongre çağrısı yapmak yerine tüzük değişikliğiyle seçime gitmesi çok çok anlaşılır bir durum değil. Elinde olan bir kozu kullanmaması "Baskın seçim" söylemini desteklemiyor. Şartlar oluşmadığı için bir çok aday kendini gösteremiyor. Örneğin Serdal Adalı Yargıtay'ın kararı çıkmadan bir adım atmayacak gibi gözüküyor. Beşiktaş Belediyesi'ndeki durumuna göre İsmail Ünal'ın BJK ile başkanlık planları yaptığı fısıltıları 2 Haziran'da seçim karanını, engelleme yönünde tavır sergilediği yorumları bu iddiaları güçlendiriyor. Söylemde Beşiktaş başkanlığını çok isteyen ancak eylemde bir çalışması görülmeyen Ethem Sancak, son muhalefet lideri Murat Aksu ve camiayla daha çok vakit geçiren Sadettin Tantan'ın 1 ay sonrası için bir hazırlık yapmadığı görüyor.

ENGELLEMENİN TEK YOLU
Özetle birçok insan 3 yıl daha yönetimi Fikret Orman'a bırakma niyetinde değil.
Ancak şu an bunu engellemenin ve zaman kazanmanın yolu tüzük tatilde ilgili maddeyi geçirtmemek. Tüzüğe gelince. Medeni kanun, Dernekler Kanunu, SPK Mevzuatı değişti. Beşiktaş camiası yıllar önce yapması gereken değişikliği Demirören dönemlerinde yapamadı. Çok zaman kaybedildi. Bir konu dışında yapılan değişikliklerin Beşiktaş'ın menfaatine olduğunu düşünüyorum.

ÇOĞULCU DEMOKRASİ...
Özelikle yöneticilerin görev yaptıkları süreçte kulübü borçlandırdıklarında müteselsilen sorumlu olacak olmaları ve kendi dönemleri kadar gelir kırdırımına gidebileceklerini düzenleyen karar konusu çok önemli. Bu radikal kararlar 110 yıllık Beşiktaş'ı daha güçlü kılar ve sorumsuzca yönetilmekten kurtarır. Kulübe giriş aidatının belirlenmesi ve aidatların artırılması konusu tüzük tadil kongresinde değil mali ve idari kongrede olur. Ancak üye girişlerinin %5'le sınırlandırılmasını da bir sonraki mali kongrede giriş aidatlarının artırılmasını da doğru bulmuyorum. Çünkü Türkiye ve Beşiktaş için çoğulcu demokrasinin bir kazanç olduğuna inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA