Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Olimpiyat başladı!

Olimpiyat Stadı bu zaman diliminde ne ev sahibi ne de misafir takım için futbol oynamaya elverişli... Dondurucu soğuk bir anda Soçi Olimpiyatları'nı izliyor hissi uyandırdı. Bu yüzden Cuma akşamı maçı izlemeye gelmeyen taraftarı "değil eleştirmek" gelen cefakar taraftarı canı gönülden kutluyorum.
Beşiktaş Kasımpaşa polemiği sonrasında kuyruğu dik tutup kendini Olimpiyat'a mahkum etse de adeta deplasmanda oynadı. Hem seyirci desteğinden yoksun hem de fiziki şartları ağırlaşmış atmosferde K.Erciyes karşısında aldığı 3 puanla teselli ve moral buldu. Özetle şunlar dikkatimi çekti:
1-
İlk iki golü Fernandes ve Gökhan attı, alkışları ise Almeida kaptı. Üçünün de Beşiktaş'la sezon sonu itibariyle hukuki bağı kalmıyor. Fernandes'in duygu bağı da kalmamış. Ancak Almeida'nın taraftar ve forma ile karşılıklı yükselen bir etkileşimi var. Bu yönetim için dikkate alınması gereken bir nokta.
2- Lescott'u beklerken başka alternatif üretmeyen veya üretilenleri görmeyen futbol direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Bilic, Dany konusunda 6 aylığına da olsa büyük risk alıyor! "Son çare" yaklaşımıyla umarım bu riskin altında kalmazlar. Çünkü bu defansın sıkıntısı benim algımla değil Franco, Ersan, Escude'yi Dany'i de aşar. Daha iyilerine ihtiyaç var.

ATİBA YERİNDE OYNAMALI
3-
Beşiktaş'ta da Erciyesspor'da da dün gece itibariyle hırs ve kalite bakımından bir yükseliş gördüm. Bu iki takım adına umut verici ama yeterli değil. Takım kurgusunda kopmalar yaşıyorlar ve üretkenliklerinde istikrar yok. Bu da rakibe fazla gol fırsatı veriyor.
4- Atiba, dün en iyi olduğu yerde oynadı. Atiba'nın joker pozisyonunda oynatılması verimliliğini düşürüyor. Jones'in gelmesi Atiba'nın sağ beke kayacağı yönünde yorumlanıyor. Ama Atiba dünkü performansıyla hem Fernandes'i hem de Oğuzhan'ı rahatlattı. Onların önde daha üretken ve daha kaliteli işler yapmalarını sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA