Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kartal'ın sıkıntısı hücum

Beşiktaş, kendisiyle karakteristlik özellikler taşıyan Feyenoord engelini aşarsa düğümlenen sorunlarını da aşar. Siyah-Beyazlı takımın 25 Haziran'da İstanbul'da başlayan Almanya ve İngiltere'de devam eden uzun kamp süreci tamamlandı ancak 30 Temmuz'da oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı öncesi hazırlık süreci tamamlanamadı.
Beşiktaş'ın transfer odaklı futbolcu eksikleri kadar taktiksel olarak da hala halletmesi gereken ciddi sorunları var. Slaven Bilic'in en büyük iki şansının orta sahada Veli&Atiba ve kalede Tolga&Cenk ikilisinin kampta müthiş bir ivme yakalamalarının olduğunu söyleyelim. Dikkate alınacak tek karşılaşma olan Mainz maçı aslında çok doğru bilgiler verdi. Takımın birçok bölgesinde kalite ve performans yükselmesine ihtiyaç var. Ersan çok formda ancak Franco ile ritmini sağlayamamış gözüküyor. Ne sakatlıktan çıkan Sivok ne de Atınç şu an için bu ikiliyi zorlayacak gözükmüyor. Sağda Serdar Kurtuluş yükselişe geçse de şansızlığı, önünde geçen sene defansı sevmeyen Gökhan Töre'nin, bu süreçte de Kerim Frie'ın oynaması. Kerim kıvrak zekasını ve bileklerini 3. bölgede kullanabilirse fark oluşturabilir. Yoksa yakında takıma katılacak Gökhan Töre'nin yedeği olarak kalır.

EN BÜYÜK EKSİK 10 NUMARA

Beşiktaş'ın en önemli sorunu bence Cenk'i, kampın yıldızlarından Mustafa'yı ve henüz 45 dakikayı bile zor çıkaracak Demba Ba'yı oynatacak, destekleyecek bir 10 numaranın eksikliği. Oğuzhan şu anda tek başına o güveni vermiyor. Mainz maçı başta olmak üzere ortaya çıkan çarpıcı gerçek orta saha ve hücum oyuncularının oyun ritminin hala yakalayamamış olması.
Ekonomik kaygılar nedeniyle forvet arkası, sağ açık, stoper ve sağ bekte bitirilemeyen transferler can sıkıyor ancak her şeye rağmen Beşiktaş yıldızlarını satmış, genç ama Avrupa'ya aç Feyenoord karşısında şanslı duruyor. Portakal engelini aşarsa da önü açık görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA