Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Demba Ba şov!

Slaven Bilic'in mecbur kalmadıkça kazanan 11'ini bozmamak gibi bir alışkanlığı var. Temelde doğru bir duruş ve oyuncuları üzerinde de olumlu bir adalet duygusu uyandırıyor. Olcay, Veli, Gökhan'ın cezası nedeniyle oynamadığı Başakşehir maçında galibiyete Kerim ve Sosa'nın büyük katkısı olmuştu. Bilic, dün Oğuzhan ve Olcay'ı kenarda tutarak bu iki oyuncuyu onurlandırdı.
Kerim oyunda kaldığı süre içinde Olcay kadar etkili ataklar geliştirmese de sol kanattan yoğun bindirmeler yaptı. Çok gayretliydi. Kerim'in yükselişi ve 2 yıldır orada çok büyük işler çıkaran Olcay'a rakip olup "Ben de varım" demesi Beşiktaş'ın kazancı... Ancak rakip olması için ayakta daha fazla kalması gerekiyor. Aynı şekilde Sosa-Oğuzhan'ın tatlı rekabeti Bilic'in avantajı.
Demba Ba ve Gökhan Töre oynadığı zaman siyah-beyazlı takım iki aşama üst perdeden oynuyor. Demba Ba her attığı gölden sonra "Şükür secdesine" gitmesi bir yana siyah-beyazlı taraftar dün gece Kasımpaşa maçında da görüldüğü gibi yatıp kalkıp bu yıldızların transfer edilmiş olmasına şükrediyor... Beşiktaş'ın Sivok, Franco eksiklerini Kasımpaşa'nın Donk, Viudez ve Barış eksikleri dengeledi. Siyah-beyazlı takımda Necip stoperde canla başla mücadele edip başarılı olunca önde Veli ve Atiba iyi mücadele ve doğru kademe yapınca Babel, Tunay ve Adem açığa düştü.
Özgür Yankaya çok başarılı değildi. Sarı kartlarda ve oyunun belli anlarında kontrolü kaybetti.
İkinci yarı toparladı.. Maçın başında genç Mert Kula ayağından açtığı topun refleksiyle yaptığı hamle Sosa'nın dengesini bozdu. Penaltı verilebilecek iki yönlü bir pozisyondu.
Vermemeyi tercih etti. 26'da Mert'in Ersan'a müdahalesi penaltıydı, doğru kararı verdi. Ancak ilk yarıda çok etki altında kaldı, gel-gitler yaşadı... 37'de Serdar'ın sağdan çizgiye kadar inip, sonra içeri dönerek vuruşu defanstan sekip üst direkten döndüğü pozisyonda oyunu durdurma nedenini kimse anlamadı...
Beşiktaş hakettiği bir galibiyet aldı... Asteras maçı öncesi Galatasaray'ın kaybettiği haftada alınan 3 puan büyük moral oldu. siyahbeyazlı taraftarların soğuk gecede içini ısıttı. Başakşehir'in soğuk atmosferinde TSYD&Erişler Gıda işbirliğiyle gazetecilere servis edilen NUDO'lar da bizim içimimizi ısıttı.
Emeği geçenlere teşekkür ederiz...

En yüksek not 9 Demba Ba

En düşük not 3 Mert Kula

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA