Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş kaostan lider çıktı!

Futbolda dakikaların ne kadar önemli olduğunu hatırlatacak anlar yaşadık Rize'de...
Oyunda iki takım adına da 60 dakika temposu düşük bir kaos vardı.
Hikmet Karaman özellikle Ludovic ve Kıvanç'ın dinamizmi üzerinden Beşiktaş orta sahasının bütün dengelerini bozdu. Demba Ba ile ona top taşıyacak oyuncuların bağlantısını başarıyla kesti. Bunda Bilic'in Veli ile Oğuzhan tercihinin de etkisi vardı. Bu ikili ve onları desteklemesi gereken yapı, Rize'nin agresif ve oyun bozan yapısı karşısında üstünlük kuramadı. Hikmet hoca Beşiktaş'ın sistemini felç etti. Orta sahada yalnız kalan Veli'nin yanına Atiba takviyesi çözüm olabilirdi. Ancak Bilic verimlilikleri üst düzeyde olan bu ikiliyi dün yan yana kullanmayı düşünmedi.
Oğuzhan'la artırmaya çalıştığı üretkenlik de istediği gibi olmadı. İlk çıkanın Veli'nin olması ezberbozan bir hamleydi. 60 dakika her iki takım özellikle Beşiktaş beklentilerin gerisinde kaldı. Maçın 60 dakikasında kıralma anı yaşandı. İki dakikaya iki gol ve 1 kırmızı kart sığdı. Goller oyunun temposunu ve kalitesini bir anda artırdı. Sosa'nın bulduğu gol takımın bir gömlek üstünde oynamasının ödülü gibiydi. Sol çizgide biraz şansı da yanındaydı. O golün ardından Kıvanç'ın Cüneyt Çakır'a gereksiz el-kol hareketleri kırmızıyı getirdi.
Birinin gol atmasını bekler gibi çözülen vasat oyun bir anda Beşiktaş defansınının hatası ve Sercan'ın kafa golüyle daha da renklendi. Çakır'ın kararına Rize taraftarı itiraz etse de 65'te Koray'ın çizgi kenarında Motta'ya topla birlikte tehlikeli ve darbeyle girmesinde çıkan kırmızı kural gereği doğruydu. Kerim'in üzerine Oğuzhan-Tolgay değişikliği Beşiktaş'a hareket getirse de 87'de gol penaltıyla geldi. Ceza alanı içinde topun Ludovic Obraniak'ın eline çarpması penaltıydı.
Demba Ba bu kaostan çıkmak için bu şansı reddetmedi. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş kaostan lider olarak çıktı.

En yüksek not 7 Demba Ba

En düşük not 4 Koray Altınay

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA