Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Cenk'le zirveye

Fenerbahçe'nin "Es Es" verdiği bir haftada Beşiktaş'ın Karabük karşısında liderlik koltuğuna 'hayır' diyeceğine ihtimal vermemiştim ancak Osmanlı Stadı'nda sahada taktiksel ve oyuncu değişiklikleri konusunda ciddi sıkıntılar vardı. Kasımpaşa'da başarılı olan 4-4-2 dün Karabük karşısında iflas etti. Sorun futbolcuların motivasyonunda değil sistemde.. Ne bu takım 4-4-2'nin hakkını verebiliyor ne de Mustafa-Demba Ba ikilisi ideal şekilde koordine olabiliyor.
Bülent Yıldırım ilk yarıda 39'da Sosa'nın pozisyonunda Yiğit'in eline çarpan topta gösterdiği hoşgörüyü kaleci Waterman'ın ceza alanı dışında Demba Ba'nın atağında eline çarpan topta göstermedi! Kırmızı kart doğruydu.. Ancak ne Biliç bu avantajı görebildi, ne de Beşiktaş kullanabildi.
Sakatlanan Ersan'ın yerine Franco dururken sol stopere yine sağ ayaklı Necip'in alınması tam bir çılgınlık, riskti. 6. yabancı engelini kimse öne sürmesin. Ersan oyundan alınırken yanına Sosa'yı koyup aynı anda Olcay-Franco değişikilği olabilirdi. Biliç'in 'STOPER NECİP' aşkı Brugge maçlarında başına iş açmıştı fakat yine bu inadından vazgeçmedi. Kırmızı kart Necip'e değil; hem Necip'i hem Beşiktaş'ı ateşe atan Bilic'e çıktı. Tek şansı son hamlesi Cenk'in altın kafası... Beşiktaş altın değerinde 3 puan kazandı ama Biliç 3 puan kaybetti.
Net ifade edeyim: Beşiktaş eğer Trabzon'dan lider dönmek istiyorsa ideal 4-2-3-1 sistemiyle oynamalı. Takımın dinamosu Olcay'ın yokluğu hissedildi. Çift forvet Trabzon'da fantezi olur. Kırmızı nedeniyle Necip oynamayacağı için Bilic'in Necip'i stoper oynatma ihtimalinin ortadan kalkması avantaj. Asistin sahibi Serdar'ın olmayışı dezavantaj.. Karabük'ü Cenk'in altın kafası yıktı, Bilic'i ve Beşiktaş'ı kurtardı.
Saygıyı hak ediyorlar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA