Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kırmızı kartlı lider

Deniz Ateş Bitnel'in futbolumuzun içine bıraktığı ateş sönmeden Halis Özkahya üzerindeki ağır yükle Beşiktaş-G.Birliği maçına çıktı. Yangını büyütecek, en azından skoru etkileyecek bir hata yapmadan maçı tamamladı.
İbrahim Üzülmez ve takımı bizi şaşırtmadı. 4 maçta 4 galibiyetle tırmanışa geçirdiği G.Birliği'nin başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. 90 dakika boyunca Beşiktaş'ın ataklarına karşın G.Birliği'nin ezilmediğini söyleyebilirim. Siyah-beyazlı oyuncuların rakip ceza sahası etrafına ve içine her getirdikleri topta abartılı bir paslaşma ve topu kaleye gönderme sorununun hissedildiği bir gerçek... Maçın sonucunu iki takım arasındaki kalite farkı belirledi. G.Birliği'nin çok koşarak ve sertlikten kaçınmayarak domine ettiği oyunu ikinci yarıda Cenk Tosun'un oyuna girmesi ve iki golcünün rakip kalede pozisyon alması belirledi. 1-0'dan sonra sarı kart sınırında bulunan, golü atan Gomez'in çıkarılıp Necip'in alınması da F.Bahçe derbisi için doğru karardı. Necip, yorulmaya başlayan Atiba'nın imdadına da yetişti. 75'te Uğur'un üst direkte patlayan şutu gol olsa maçın seyri değişebilirdi. Ancak seyircinin arzusu, sertleşen G.Birliği'ne beraberlik fırsatı vermezdi, vermedi de... Beşiktaş, F.Bahçe derbisine eksiksiz lider gidiyor. Üstelik 1 maç eksiğine rağmen.. 61'de tribünleri kırmızı kart çıkararak Trabzon'a verdiği destek ve "Herkes için adalet isteği ve vurgusu" tarihi bir görüntü... Yıllardır "Eyyam yapma hakem" diye büyüyen Beşiktaşlı tribünlerin herkes için adalet haykırışının yansıması. Hem lider olup hem adalet vurgusunu desteklemek bu ülkede yürek ister. Bu kırmızı kartlardan alınacak çok mesaj var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA