Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şampiyon Paşa!

Kasımpaşa galibiyeti hak etti. Ama içlerine şampiyonluk ateşi hatta Fenerbahçe ruhu kaçmış gibiydi

Beşiktaş şampiyonluk maçına çıkmış gibi oynayan Kasımpaşa karşısında yenilerek ağır bir yara aldı.
Rıza Çalımbay İngiliz futbolunu andıran bir anlayışla sahadaydı. Rakibi yıldıracak kadar ikili hatta üçlü karşılamalar, sert müdahaleler özellikle ilk yarı Beşiktaş orta sahasını çok yordu. Orta sahayı iyi kapatarak Beşiktaş'ın oyun planını bozan Kasımpaşa kanatlarını iyi kullandı. Del Valle oyunda kaldığı süre sahanın en iyisiydi. Beşiktaş'ın kanatları da ilk yarı oyuna giremeyince pozisyon üretmekte zorlandı. Sosa'yla öne geçip 2 dakika sonra Beck ve Boyko'yla defansla Del Valle'nin golüne yol vermek maçın kırılma anıydı. Büyük takımın oyuncusu bu tip reaksiyon gollerine izin vermez.
Güneş'in ikinci yarı orta sahayı güçlendirmek için yaptığı Tolgay hamlesi ve sonrasında Cenk yerinde kararlardı. Ancak şu net görüldü ki Quaresma'yı hem Gomez hem de takım çok aradı. Kasımpaşa bu galibiyeti hak etti. İçlerine şampiyonluk ateşi hatta, Fenerbahçe ruhu kaçmış gibiydi. Sezon başından bu yana izlediğim Kasımpaşa ile dünkü arasında uçurum vardı.
Gollerden sonra ve maç bitimi Kasımpaşa yedek kulübesinin sevinci görülmeye değerdi! Manidardı... 45 yıllık futbol yaşamında dürüstlüğüyle nam salmış Rıza Çalımbay'a psikolojik operasyon çekenlerin "Adammış!" diyeceklerini sanmam! Çünkü yaktıkları ateşin sonuç verdiğini görüp, "Ne güzel iftira attık" dediklerine eminim... Aykut Kocaman'ın da Konyaspor'u da layık şekilde oynatacağından şüphem yok. Bu sonuç Beşiktaş'ı şampiyonluktan etmedi ama F.Bahçe'yi yeniden ve daha fazla cesaretlendirdi.. Bu yarış daha çok su götürecek gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA