Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Talisca hesap gördü

Şampiyonlar Ligi'nde Benfica-Beşiktaş maçı için Luz Stadı'nda heyecanla yerini alan 29 takımın temsilcileri, scoutları eminim bekledikleri üst düzey standartı bulamadı.
Ev sahibinin 6 oyuncusunun sakat olması, 6 yıllık ayrılıktan sonra Beşiktaş'ın ilk maçında tedirgin olması genelde maçın kalitesini düşürdü...
Siyah-Beyazlı takım adına en büyük eksiklik topa orta sahada yeteri kadar sahip olamamasıydı. Tek başlarına defansın önünde çok iyi işler yapan Atiba ve Gökhan İnler'in ilk kez birlikte oynadığı maçta uyumsuzlukları dikkat çekti.
Savunmadan ziyade topu oyuma sokmaktaki sıkıntılar nedeniyle bu noktada gözler daha önde 10 numaraya çekilen Oğuzhan'daydı.
Oğuzhan ne zaman öne çekilse "Ben en çok geriden gelerek oynamayı seviyorum. Öyle daha verimli oluyorum" sözleri aklıma geliyor.
Tartışmaya açık da olsa ben de Oğuzhan gibi düşünüyorum. İlk yarıda Gökhan İnler'in terse attığı uzun pası Aboubakar kontrol edebilse maçın kırılma anı olabilirdi.
Buna karşın Franco Cervi takımının ilk atağı, ilk pozisyonunda Tolga'dan seken topu filelere bırakarak "Burası Şampiyonlar Ligi. Buldun mu ilk fırsatta atacaksın" hatırlatması yaptı. Takımı dinlendirmek adıma rotasyon gerekli olabilir. Ama 7 oyuncunun bir anda değişmesinin getirisini ve götürüsünü tartışmalıyız. Beşiktaş daha iyisini yapabilir..
İkinci yarı Şenol Günel önce Talisca ile başlayan değişikliklerinde uzun bir süre Cenk-Aboubakar ikili forvetiyle devam etti.
Maçın sonlarında karşı karşıya iki gole geçit vermeyen Tolga'nın ilk golde sol çaprazdan sert şutu sektirmesinde bariz hatası da yoktu.. Son anlardaki Beşiktaş'ın gösterdiği reaksiyon ve gol atma arzusu gerçek karakterini ortaya çıkardı. Talisca'nın uzatmalarda attığı frikik golü kendisine şans vermeyen eski takımına bir mesajdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA