Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Güneş ve ekibi tabuları yıktı

Beşiktaş, futbolda ezberleri tek tek bozuyor... "O sene bu sene" diyerek çıktığı 2015-16 sezonunu statsız şampiyon bitiren Beşiktaş'ta camia "O sene her sene" iddiasına ve söylemine geçiş yaptı... 21. yüzyıla girilirken 'iki büyük' kurgusunu topluma enjekte etmeye çalışanların planları üst üste gelen ikinci şampiyonlukla dün yıkıldı, tabir-i caiz ise Antep'te toprağa gömüldü...
Çünkü Beşiktaş'ın Süleyman Seba ruhuyla harmanlanmış büyüklüğü, taraftarın sadakati, yönetimin vizyonu, Şenol Güneş'in adaleti ve kalitesiyle birleşince hem rakipler hem de Türk futbolunda kurgulanmış planlar, tabular tek tek yıkılmaya başladı.
"Beşiktaş'ı asla üstüste iki yıl şampiyon yapmazlar" fikrini açıktan ve arka plandan destekleyenlerle birlikte bozguna uğradı.
Kazanan alınteri, emek, adalet oldu. Sahadaki iyi futbolun saha dışındaki kötü oyunları tarumar edebildiği görüldü... Artık iyi planlayan, iyi yöneten, çok çalışan ve hak eden kazanacak... İstesinler, istemesinler her kulüp ve yönetimleri ya kendilerini çağın, bilimin, modern yönetimlerin şartlarına uyduracak ya da oyunun gerisinde, hatta dışında kalacak..
Beşiktaş acı dolu, fedalı günlerinden taraftarın sefa süreceği günlere doğru gidiyor.
Şenol Güneş gibi adaletli, disiplinli futbol filozofunun liderliğinde Beşiktaş 2 yıldır hakkıyla şampiyon oluyor. Beşiktaş'ı 2 yıldır bireysel yıldızları değil takım oyunu şampiyon yapıyor. Özetle yönetimin hazırlayıp sunduğu, Şenol Güneş'in yönettiği SİSTEM kazanıyor. Gomez, Sosa gitse de şampiyonluk gitmedi. Şahıslar değişse de sistemin kazınması başarının sürekliliğini getirir. Bu yüzden "O sene her sene" diyen Beşiktaş'ı rakipleri ciddiye almalı, hatta korkmalıdır...
Beşiktaş yönetimi, Şenol Güneş'le 2-3 yıl daha devam etmelidir. Beşiktaş, Güneş'i sevdi, böyle devam ederse ekonomik açıdan 'Güneş'li günler de yakındır..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA