Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Uğurcan’ın zaferi

Beşiktaş-Trabzonspor maçı Süper Lig'de görülmemiş bir olayla başladı. İlk 27 dakika boyunca hakem Halil Umut Meler faul düdüğü çalmadı. Kesintisiz oyun, kaliteyi artırdı. Ancak bu durum diğer açıdan Josef, Atiba ve Mensah'la temaslı oyuna daha müsait olan Beşiktaş yerine Trabzonspor'a avantaj sağladı. Düşük tempo ve temassız oyun, misafir takımın planına yağ sürdü.
Abdulkadir Parmak ve Rıdvan'ın erken sakatlanıp çıkması iki takımı da etkilese de Aboubakar'ın golü Beşiktaş'a istediği fırsatı verdi. Ancak bilardo topu gibi Vida-Montero-Ersin'e çarparak filelere giden Nwakaeme'nin beraberlik golü, bordo-mavili takımın hem görüntüsünü hem de bahtını değiştirdi.
Takıma bir öz güven geldi. 1-1 biten ilk yarıda gol sayısının artmasını kaleciler engelledi. Özellikle kaptan Uğurcan hem ilk yarı hem ikinci devre birbirinden kritik 4 kurtarışıyla Beşiktaş'ın gol iştahına duvar ördü. Gemisini zafere ulaştıran kaptan oldu. İlk 60 dakika istediğini alan Avcı, 62'de defansif Berat'ı çıkarıp Bakasetas'ı oyuna alarak hamlesini yaptı.
Golü hemen 1 dakika sonra karambolde Nwakaeme'nin çıkardığı topta Hugo ile almayı sanırım Avcı da beklemiyordu.
Trabzon'un kalan bölümde 2-1 önde oynaması ve tempoyu düşürme gayretleri Beşiktaş'ın oyun ve baskı anlamında yükselmesini de sağladı. Sergen Yalçın'ın Ghezzal ve Mensah'ın yerine N'Koudou ve Dorukhan'ı alması doğru hamleydi.
Ancak Atiba'yı da düşünebilirdi.
Dorukhan'ın haklı kırmızısına rağmen Beşiktaş'ın baskısı düşmedi. Ancak Uğurcan'ın kurtarışları Trabzon'un zaferini getirdi. Beşiktaş'ın domine ettiği ancak Trabzon'un kazandığı gecede iki takım da müthiş futbol gecesine imza attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA