Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yakışmadı!

Son yıllarda Trabzonspor'un İstanbul Büyükşehir Belediye'yle Olimpiyat Stadı'nda yaptığı karşılaşmalarda bariz üstünlüğü vardı. Dün de bir kez daha gördük ki hava koşulları olumsuz ve maçın erken saatte oynanması bile Trabzonspor sevgisini engellemedi. Fakat Trabzonspor'a içten bu kadar bağlı bir taraftar önünde Trabzonsporlu oyuncuların sorumluluklarını yerine getirdiğini söyleyebilmemiz de son derece zor... Maçta topa daha fazla sahip olan takım Trabzonspor, ama topa sahip olmak demek maçı kazanmaya dönük olmadığı zaman neye yarar. İlk yarıda pozisyon üretmede büyük sıkıntı yaşadılar. Önde Henrique ve Yasin oyunda olmayan iki isim. Her iki oyuncu da etkisiz, silik ve ayaklarına gelen her topu rakibe ikram ettiler. Hücuma çıkarken rakibi az adamla yakalandıkları pozisyonlar var. Fakat final pası yetersizliğinin yanında pasşut yanlışlığını da düşündüğümüzde gol pozisyonu üretmedeki sıkıntıların nedenlerini görürüz.
Adrian ve Alanzinho ilk yarıda Trabzonspor adına öne çıkan iki oyuncu. Adrian Trabzonspor adına atılan golde büyük payının yanında hücumda ne yaptığını bilen tek isimdi. Alanzinho ise savunmadan aldığı topları olumlu kullanmanın yanında hücuma da zaman zaman destek verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye'nin karşı ataklarında ise Trabzonspor savunmasının zaman zaman güç durumlara düştüğünü gördük. İkinci yarıda ise Trabzonspor oyuna çok kötü bir başlangıç yaptı. İstanbul Büyükşehir ilk yarıya göre daha fazla baskı kurmaya çalışan takımdı. Yenilen iki gol de savunma oyuncularının yetersizliğinden ve yerleşme hatalarından kaynaklandı. Trabzonspor'un, değişikliklerden sonra bile hücumda organizasyon bozukluğu ve bireysel becerilerle sonuca gitme yanlışı öne çıktığı için sonucu değiştirmesi son derece zordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA