Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Vittek varsa Vittek oynar

Üç maçta alınan dokuz puanla birlikte Trabzonspor, gruplardan çıkmayı garantiledi. Mersin İdmanyurdu değişik bir kadro ile sahaya çıktı. Giray Bulak, bazı oyuncularına her zaman bildiğimiz mevkileri dışında görev verdi. Örneğin kenar oyuncusu Nduka orta alanda, sol bek ve sol önde görev alan Ivan de Souza ise savunmanın göbeğinde şans buldu. Bütün bir maç süresince Mersin İdmanyurdu'nun özellikle savunmada büyük yetersizlikler içerisinde olduğunu gördük. Böyle bir takıma karşı Trabzonspor'un ilk yarıda çok etkili olduğunu söyleyebilmemiz zor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi, hücuma çıkarken yapılan pas hatalarının yanı sıra kenardan etkili ve organize atak girişimlerinin bulunmaması.
Trabzonspor'da sezon başından bu yana yaşanılan en büyük sorun, en önde kimin oynayacağı... Janko, Vittek ve Henrique arasında seçim yaptığımızda bana göre vazgeçilmez isim Vittek. Çok az şans bulduğu düşüncesindeyim. Çünkü Vittek sırtı kaleye dönük oynamasını bilen, pivot özellikli bir oyuncu.(Vittek varken Janko'nun alınması transfer yetersizliğinin en büyük göstergesi). Fakat oyuncuların gerçek anlamda performanslarını gösterebilmeleri için saha içinde de çevreyle ilişkilerini düşünmek gerekiyor. Vittek'in yanında oynayacak ve onu anlayabilecek ve performansını üst düzeye çıkarabilecek isim Sapara... Fakat Sapara (yine en fazla koşan, mücadele eden ve en hazır oyuncu görüntüsündeydi) bu maçta da savunmaya yakın görev aldı. Alanzinho ile yerlerini değiştirseler hem Sapara'nın hem de Vittek'in takıma daha fazla katkısı olurdu. Bir de eğer önde Vittek gibi pivot özellikli bir oyuncunuz varsa kenardan geliştireceğiniz ataklar büyük önem taşıyor. Olcan, yetenekli ve çabuk bir oyuncu fakat ısrarla içeriye katederek oynamayı düşünüyor. Emre Güral ise; benim çok beğendiğim, daha fazla şans verilmesi gerektiğini düşündüğüm bir isim ama kenar özelliği yok.
Antalya ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmaları sonrası Trabzonspor adına olumlu olan tek şey, sezonun ilk yarısında görmediğimiz mücadele ve yardımlaşmanın üst seviyeye çıktığı gerçeğidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA