Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu oyunla kupa hayal

İlk 15 dakikalık bölümde Trabzonspor oyunu kendi alanında kabul etmek zorunda kaldı. Antalyaspor'un rakip alanda baskı kurmasının en önemli nedeni Trabzonspor'un ortasahasındaki Zokora'nın, savunmaya çekilmesiydi. Colman basit top kayıpları yaptı. Sapara takımını öne çıkarmaya çalıştı fakat kendisine yardımcı bulamadı. Trabzonspor'un dünkü oyun kurgusunda sağ kenarda Abdullah ve önünde Serkan yer aldı. Abdullah stoper özellikli, Serkan ise sağ kenarın önünde şans verildiği zaman rakibi sadece karşılayan oyuncu. Yani kendi sahanızdaki maçta bu iki oyuncuya önlü-arkalı yer verdiğiniz zaman bu kenardan hücum girişimleriniz etkisiz kalır, aynen dün olduğu gibi. Antalyasporlu Isaac'in pas hatasından kaynaklanan golde ise her ne kadar Sapara'nın mükemmel vuruşu öne çıksa da Antalyaspor'un en zayıf karnı olan göbeğindeki oyuncuların ve de kalecinin pozisyon yanlışlığı vardı.

KONTROL ANTALYA'YA GEÇTİ
Bu golden sonra Trabzon oyunda kontrolü ele geçirdi. Risk alan rakibi karşısında daha fazla pozisyon bulmaya başladı. İki net gol pozisyonu ürettilerse de kendilerini rahatlatacak gole ulaşamadılar. İkinci yarıda ise oyunun kontrolü tamamen Antalyaspor'un eline geçti. Bu yarıda Trabzonspor adına konuşabileceğimiz futbol olarak olumlu hiçbirşey yok. Ne savunma yapabildiler, ne de hücum. Antalyaspor'un direkten dönen topundan başka gol pozisyonları vardı. Yarı finale geçmek Trabzonspor için önemli. Ama Trabzonspor'un ortaya koyduğu bu oyunla kupaya uzanabilmesi için çok zor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA