Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon'da çatı 1461 olmalı...

1461, birbirini tamamlayan, paylaşma duygusu üst düzeyde olan bir ekip

1461 Trabzon, İstanbul'da Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe'yi de yendi. Bu takımın bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Çünkü kısıtlı bir bütçeyle kazanma azmi yüksek, coşkulu, genç oyuncuları bir takım bütünselliği içerisinde başarıyla kullanıyorlar. Devre arasında önemli eksilmeler yaşanmasına rağmen, yine makine düzeni içerisinde bir takım oluşturmak kolay değil. Bu da gösteriyor ki; kısa, orta ve uzun vadeli programları hayata geçirdiğinizde bu emeğin karşılığı var. Şimdi bu başarılı takımda sezon sonu bazı oyuncular (Yusuf, Gökhan gibi) Trabzonspor'a alındığında acaba aynı başarıyı gösterebilirler mi? Ya da gelişmelerini Trabzonspor'da üst seviyeye taşıyabilirler mi? Çünkü 1461 bir takım. Makine düzeni içerisinde birbirini tamamlayan, paylaşma duygusu üst düzeyde olan bir ekip.

MUSTAFA AKÇAY'A DİKKAT
İçinden bazıları Trabzonspor'a alındığında şu an takım olmaktan çıkmış, belirli bir sistemi olmayan, içte önemli sıkıntıları olan bir takımda bu oyunculardan kurtarıcı rolü istenmesi bana göre haksızlık olur.
Şimdi 1461'i, Trabzonspor olarak düşünelim. Trabzonspor 1967'de kurulmuş, Ankara'da 1-0 kaybettikleri PTT maçından sonra radikal bir karar alarak özüne döndü ve hem Türkiye Ligi'ne çıktı hem de birçok şampiyonluğa imza attı. Şu an radikal bir karar daha vererek 1461'i çatı olarak düşünüp, Trabzonspor'dan bu takıma aktarmalar yapılabilir.
Bu takımın başarısında en büyük pay sahibi bana göre teknik direktör Mustafa Akçay. Trabzon futbolunda daha farklı yerlere gelmesi gerekirdi. Sessiz, çok konuşmadan, kendi bilgi ve becerisini takımına aktararak her türlü övgüyü hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA