Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hastalığımız sürüyor

Zor gol atıp kolay gol yeme hastalığı olan Milli Takım, dün yine herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Mutlak 3 puan alarak gruptaki iddiamızı sürdürmek için sahaya çıktık ama yediğimiz çok kolay bir golle gruptaki şansımızı tükettik. İlk yarının 30 dakikalık bölümünde coşkulu, arzulu ve rakibin kendi alanında yaptığımız presle hataya zorlayarak kaptığımız toplar var. Ama üçüncü bölgeye geldiğimiz zaman yine pozisyon üretmede sorunlar yaşadık.
Macaristan Milli Takımı'nın savunmasında yer alan oyuncuların top yere indiği zaman hata yüzdeleri çok fazla. Çalım atan oyunculara gereksinimimiz vardı. 30 dakikalık bölümde top Arda'nın ayağına geldiği zaman Macaristan savunmasını güç durumlarda bıraktık ama bu oyuncuya yardımcı ikinci bir oyuncu yoktu. Macaristan'ın duran topta Vanczak'ın kafa vuruşunu kaleci Onur mükemmel çıkardı. Ardından ikinci pozisyonda da golü önleme becerisi gösterdi. İlk yarının son 15 dakikalık bölümündeyse Macaristan'ı iyice kendi alanına hapsettik ve iki kenardan da ataklar geliştirdik. Alper mükemmel driplinglerle getirdiği topta biraz daha becerili olabilse Milli Takım ilk yarıyı önde bitirebilirdi.

TEK ŞANSIMIZ ARDA'YDI
İkinci yarıda ise sonucu alabilmek için tempoyu yükseltmemiz ve çabuk oynamamız gerekirken, bunun tam tersi oyun ortaya çıktı. Macaristan, ilk yarıya göre daha fazla öne çıkmaya başladı. Onur'un yine kurtardığı bir gol pozisyonu var. Önde Umut'un verimsizliği, orta alanda Nuri'nin oyundan çıktığı ana kadar etkisizliği bütün umutlarımızı Arda'nın kişisel performansına bıraktı. Arda, dün sahada takımı adına önemli katkılar yapan oyuncuların başında geliyordu. Burak'ın attığı golde de payı çok büyüktü.
Umut'u sahada tutup Alper'i çıkarıp Hamit'i almak yanlış bir tercihti. Yediğimiz goldeyse taçtan gelen topta Semih'in daha önce hamle yapıp uzaklaştırması gerekirken ayağından seken topta Onur'un yapacağı hiçbir şey yoktu. Yediğimiz golden sonra şuursuz bir baskı oldu ama sonucu değiştiremedik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA