Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Özgüven kazandı

G.Birliği, her zaman olduğu gibi kenar ataklarında sol kenar oyuncusu Tosic, sağdan da Hurşut'la Trabzon savunmasının arkasına sarkarak gol pozisyonları üretmeyi hedefledi. Trabzonspor ise böylesine bir görüntüdeki takıma karşı hücumda önceki haftalara göre daha etkin gözüktü. Önce Olcan'la girilen ve değerlendirilemeyen gol pozisyonundan sonra bu sezon hiçbir maçta görmediğimiz bir kenar atakta Cech'in getirdiği topta ön direkte Halil'le 1-0 öne geçtiler.
Golden sonra ise G.Birliği teknik direktörü Fuat Çapa aksayan savunmanın sağ kenar oyuncusu Kerim Zengin'i oyundan aldı, Cem Can'ı sağ beke çekti ve Jimmy Durmaz'la hücumu zenginleştirmek istedi. Fakat hücum girişimlerinde bulunurken savunmada büyük boşluklar oluştu. Adrian'ın kaçırdığı golden sonra ise Trabzonspor'un ikinci golü bulamamasının en önemli nedeni Olcan'ın aceleciliği ve Yasin'in öne gitmesi gereken pozisyonlarda geriye dönerek oyunu sete çevirme isteğiydi. İlk yarının son dakikalarında ise Gençlerbirliği'nde Vleminckx'in şutunu kaleci Onur mükemmel önledi.

AYKUT VE ZOKORA GERİ ÇEKİLDİ
İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde Trabzonspor Adrian'la çok net gol pozisyonları bulmasına rağmen kendisini rahatlatacak golü bir türlü atamadı. G.Birliği bu bölümden sonra Trabzonspor'un üstüne daha fazla geldi. Trabzonsporlu oyuncuların ilk yarıya göre önde fazla top kaybı yapmaları, orta sahada rakibi daha önde karşılamaları gereken Aykut ve Zokora'nın savunmanın içine girerek oynamaları yüzünden G.Birliği'ne şut atma olanağı verdiler. Oyunun son dakikalarında ise Olcan'la 2. golü buldular ve bu sezon ilk kez 3 maç sonucunda 9 puan alma becerisi gösterdiler. Daha önceki haftaları düşündüğümüzde son haftalarda alınan başarılı sonuçlar oyuncuların özgüvenlerini yeniden kazanmalarını sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA