Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hatalar düşündürücü

Trabzonspor'un bu sezon ilk resmi maçı. Teknik Direktör Mustafa Akçay'ın sahaya sürdüğü 11'de geçen sezondan farklı bir isim yok. Maçın başlamasıyla birlikte gördük ki Derry City oyuncu kalitesi açısından Trabzonspor'un çok gerisinde bir takım. Orta alanı savunmaya yakın kurarak hızlı hücumlarla golü bulmaya çalışan sıradan bir takım. Böyle bir takıma karşı ilk 20 dakikalık bölümde Trabzonspor'un bulduğu iki gol var. Golden sonra Trabzonspor, oyunun kontrolünü eline alarak rakibi önünde daha farklı bir skoru yakalaması gerekirken anlamsız iki tane gol yedi. Bu yenilen iki gol Trabzonspor için düşündürücü. Birinci golde Colman'ın kısa pası ve Giray'ın zamanlama hatası sonucunda oldu. İkinci golde ise Trabzonspor savunması çizgi halinde yakalandı ve Onur'un yaptığı hatayla sonuçlandı.

KANATLAR UYUMSUZ
Eksiklere gelince; orta alanda Aykut üçüncü sezonu olmasına rağmen hiçbir sorumluluk almıyor. Yani oyunda varlığı ile yokluğu belli değil. Adrian'ın, Derry City'nin dört numaralı oyuncusu Bary Malloy'un yakın markajında kaldığı anlarda takım pozisyon üretmede sıkıntılar yaşadı. İki kanatta yer alan savunma ve hücum oyuncularının kendi aralarında uyum sorunları hala devam ediyor. Volkan ve Olcan top ayaklarına geldiği zaman çoğu kez içeriye topla kat ederek savunmanın çok kalabalık olduğu bölgeden hücum girişimleri yanlışlığı yapıyorlar. Sol bek görevi verilen Celustka, bu alanın oyuncusu değil. Buraya takviye yapılması şart.
Bir de ikinci yarıda Trabzonspor'un, farkı daha da artırabileceği pozisyonlarda final pası yetersizliği ile şut-adam tercihindeki yanlışlıkları göze çarptı. İlk maçta alınan bu sonuç ikinci maç için büyük bir avantaj.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA