Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Avrupa'daki performansı Trabzonspor'u yanılttı!

Trabzonspor'un efsane ismi, bordo-mavili takımın durumunu değerlendirdi:

Ligde 11 haftayı değerlendirdiğinizde Trabzonspor için yorumunuz nedir?
Trabzonspor'un Avrupa'da şu an grubundan çıkma şansı son derece yüksek. Fakat Süper Lig'de başarılı olduklarını söyleyebilmemiz kolay değil. Özellikle dış sahalardaki karşılaşmalarda gerekli yeterlilikleri yok ve aldıkları sonuçlar hiç de iç açıcı değil. Bunun en önemli nedenlerinden birisi sezon öncesi gerekli transfer politikalarının hayata geçirilememesidir. Görünen o ki kadro iki kulvarı beraber taşıma adına rekabetçi değil. Aynı oyuncularla her iki kulvarda mücadele etmek zorunda kaldığınızda, ligde istenen sonuçlar hiçbir zaman gelmez.

Avrupa'da namağlup devam eden bordo- mavililer, ligde aynı performansı sergileyemiyor. Avrupa'daki rakipleri zayıf eleştirileri var. Bunun sebebi nedir?
Trabzonspor gruplara kalmadan önce karşılaştığı rakipler ortada. Grupta da Lazio'dan başka kendi ayarında bir takım yok. Avrupa'daki zayıf ekiplere karşı sergilediği performans Trabzonspor'u ligde yanılttı.

AKÇAY'IN MÜDAHALE SIKINTISI VAR

Mustafa Akçay'ın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Şu anki kadro Mustafa Akçay'ın kurduğu bir takım değil. Gerekli oyuncu katılımını da yapmadığını düşündüğümüzde, çok başarısız olduğunu söyleyebilmemiz de son derece zor. Fakat özellikle Süper Lig karşılaşmalarında (Örneğin Gençlerbirliği) taktik anlamda oyuna müdahale etmediği maçlar var.

JANKO'NUN BAŞARILI OLMA ŞANSI YOK
Marc Janko forma şansı bulamadığı için Mustafa Akçay'ı eleştirdi ve takımdan ayrılmak istediğini söyledi?
Avusturyalı golcü serzenişinde haklı mı?
Janko ne için transfer edildi anlamak son derece zor. Çünkü Burak gittikten sonra Trabzonspor'un oynadığı sistemi düşündüğümüzde Janko son derece yanlış bir seçim. Janko ancak kenar ataklarını organize biçimde yapan ve oyunu rakip alana yığan bir sistemde başarılı olabilirdi. Şu an oyunu kendi alanında kabul eden ve karşı ataklarda gol pozisyonu üretmeye çalışan Trabzon'da başarılı olma şansı hiç yok.

Büyük rakamlara alınan Malouda ve Bosingwa, performanslarıyla bunun karşılığını verdi mi?
Bu oyuncuların kariyerlerini düşündüğümüzde her ikisi için de olumsuz konuşmamız kolay değil. Fakat futbol bir takım oyunudur. Kişisel olarak bu oyuncuların da performanslarının artması için kabul etmek gerekir ki kadro zenginliğine büyük gereksinim vardır. Bana göre her iki oyuncu da eski güçlerinde olmasa da ellerinden gelen her şeyi sahaya yansıtmaya çalışıyorlar.

TUZUN ÇÜRÜDÜĞÜ ORTAM!
TFF bir kez daha Trabzonspor'un başvurusunu reddetti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu FIFA'ya kadar gideceklerini açıkladı. Bu işin sonu nereye varacak?
Şu an Türk spor kamuoyuna şunu sormak gerektiği düşüncesindeyim: Eğer 2010-2011 sezonunda şampiyon Trabzonspor olsa ve yine bu süreçler yaşansa acaba nasıl bir durum ortaya çıkardı? Gücün haklı olduğu bir ortam var. Avrupa'dan men kararı çıkan bir olay sonrasında hala eski kararlarınızı savunuyorsanız, tuzun koktuğu ortamdan çürüdüğü ortama geçilmiştir.

SİSTEMSİZLİK SİSTEM OLMUŞ
Milli Takım, Fatih Terim'le eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 5+2 yıl sözleşme imzaladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sistemsizliğin sistem olduğu bir ülke...
Türk futbolu için beyaz sayfalar bu zamana kadar açıldı. Görev alanları düşündüğümüzde hala istikrarlı bir yapıya ve her şeyden önemlisi bize özgü bir futbol sistemine hala ulaşamadık. Jenerasyonlara bağlı bir iki kupa dışında gerekli plan ve program yapılamadığı için her gün yeni baştan başlamak gerekiyor. Umut ederim ki bu kez son olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA