Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor'un ayarı değil

Apollon Limassol maçının kısa bir özetini yapabilir misiniz?
Dün bir kez daha görüldü ki ne Legia Varşova ne de Apollon Limassol, Trabzonspor'un ayarında bir takım değil. Limassol bu maçta daha çok genç oyunculara şans vermesine rağmen Güney Kıbrıs'ta oynanan maçı göz önüne getirdiğimizde gruptan çıkacak yeterlilikleri zaten yok. Dün Trabzonspor sanki bir antrenman maçı oynadı. Rakip tarafından hiçbir baskının olmadığı bir maçtı. Bu durumda da Trabzon maksimum sayıda pas yaptı.

Trabzonspor'da öne çıkan ve beğendiğiniz isimler kimlerdi?
Maçı çözen isim Olcan Adın'dı. Önce Malouda'nın ortasını kafayla ağlara gönderdi.
Ardından Soner'in attığı golde asisti yapan oyuncu oldu. Üçüncü ve harika bir frikikle dördüncü golü de atarak maçın oyuncusu oldu.

Trabzonspor savunmasını nasıl buldunuz?
Önemli eksikleri olan ve gerekli yeterliliği olmayan Limassol gibi bir takım karşısında yenilen iki gol yarınlar için düşündürücü. Savunmanın göbeğinde Mustafa Yumlu ve Bamba arasında büyük uyum sorunu var. Defansta hava üstünlüğü olan bir takıma karşı sonradan oyuna giren Abraham gibi kısa boylu bir oyuncu kenardan gelen topta kafayla golü bulabiliyorsa, bu da büyük bir yetersizliğin göstergesidir.

Avni Aker'de yine tribünler dolmadı. Avrupa'daki başarıya rağmen taraftarın maça gelmemesini neye bağlıyorsunuz?
Bu Trabzon'un sorunu değil. Çünkü Süper Lig'deki karşılaşmalarda 1-2 takımla oynanan maçlar dışında tribünlerin dolu olduğunu söylememiz mümkün imkansız. Örneğin Beşiktaş gibi bir büyük takım Kayseri'ye gittiğinde tribünlerde büyük boşluklar varsa Türk futbolu için alarm zilleri çalıyor demektir.

Grupta son maçını deplasmanda Lazio ile oynayacak Trabzonspor, Roma'dan namağlup döner mi?
Avrupa'da 11 maçlık bir yenilmezlik serisi var. Lazio da grupta en büyük rakibi.
Lazio bu sezon her ne kadar kendi liginde başarısız görünse de kendi sahasındaki maçta üç puanı alarak grup birincisi olarak çıkmak isteyeceklerdir.

MAÇIN ADAMI: OLCAN ADIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA