Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Penaltı golü olmasa...

Temponun artmadığı ve kale önü tehlikelerinin fazla yaşanmadığı bir ilk yarı... Maçın başlamasıyla birlikte gördük ki; Antalyaspor oyunu kendi alanında kabul etti, orta sahasını savunmaya yakın kurdu ve karşı ataklarda çabuk, hızlı oyuncuları Diarra ile gol pozisyonu üretmeyi hedefliyor. Antalyaspor, kendi sahasında alan daralttı ve kenarları iyi kapatarak Trabzonspor'u oyuna çıkarken uzun topa zorladı. Özellikle bu atılan uzun topların büyük çoğunluğu Antalyaspor oyuncuları tarafından rahatlıkla etkisiz kılındı. İlk yarı Trabzonspor'un pozisyon üretememesinin en önemli nedeni orta alan. Çünkü gerek Zokora gerekse Aykut oyunun sadece savunma tarafında varlar.
Ayaklarına aldıkları her topta ise yana ve geriye çok fazla oynadıkları için rakibi zorlayacak öne hamle yapmayı da düşünmüyorlar. Malouda zaman zaman karşı savunmayı zorlayan oyuncu olmasına rağmen etkisiz kaldı. Önde oynayan Olcan, Henrique ve Yusuf da ilk yarı hiçbir varlık gösteremedikleri için gol pozisyonu üretmekte çok yetersiz göründüler. Eğer Antalyaspor'un attığı golden sonra ilk yarının son dakikalarında gelen penaltı golü olmasa Trabzonspor için ikinci yarı çok daha zorlu geçebilirdi.

OCAK'TA TRANSFER ŞART
İkinci yarıya başlarken Mustafa Akçay yapması gereken hamleyi ancak 55. dakikada yaptı. Orta sahadan Aykut'u çıkararak Emre Güral'ı oyuna aldı.
Bu oyuncu oyuna girdikten sonra Trabzonspor'a hareket getiren isim oldu.
Önce uzaktan vurduğu mükemmel şutu kaleci önledi, orta sahaya gelerek top aldı ve adam eksilterek rakibin dengesini tamamen bozdu. Henrique'nin yerine Adrian girdikten sonra ise Trabzonspor, Antalyaspor önünde daha fazla baskı kurdu ve beklenen gol Bursaspor maçında olduğu gibi yine Emre Güral'la geldi. Bu maçta Trabzonspor adına sevindirici gelişme kenardan giren oyuncuların takıma yaptıkları katkıydı. Sonuç olarak ikinci yarıda istikrarlı bir yapıya kavuşmak isteniyorsa Ocak ayında kadroya mutlaka iki üç oyuncu takviyesi yapılmadır. Bu gerçeği kimse göz ardı etmesin.

MAÇIN ADAMI:
EMRE GÜRAL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA