Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Başarısız demek hiç kolay değil

Sezon başı gerekli transferlerin yapılmadığı da düşünülürse Avrupa'daki başarı küçümsenmemeli.

* Trabzonspor'un şampiyonluk yarışı içerisinde olması bir ütopyadan öteye geçmez.
* Avrupa'daki başarıya rağmen lig deplasmanlarında gerekli yeterliliği gösteremediler.
* Verdiği mesajları düşününce Akçay, hala Trabzonspor'u çalıştırdığının farkında değil.
* Giray, Aykut, Alanzinho, Volkan, Batuhan ve Janko hayal kırıklığı yarattı. En az 3 transfer lazım.

1- Ligde 17 maça baktığımız zaman Trabzon nasıl bir ilk yarı geçirdi?
Geçen sezonu göz önüne getirdiğimizde; bu sezon başı gerekli transferlerin yapılmadığı da düşünülürse ligde istenilen yerde bulunmamalarına rağmen Trabzonspor'u başarısız olarak değerlendirmek kolay değil. Avrupa kupalarında ise 14 maçtır süregelen bir yenilmezlikleri var. Ve gruptan da birinci olarak çıkma başarısı gösterdiler. Eğer iç sahada gösterdikleri performansı ligdeki dış saha maçlarına da yansıtabilselerdi ilk 4 içerisinde yer alma şansları vardı.

2- İlk yarıda bordo-mavili takımda en çok neyi beğendiniz?

UEFA Avrupa Ligi'nde takım birlikteliği ve kazanma azimlerini beğendiğimi söyleyebilirim. Her ne kadar Avrupa'da karşılaştığı rakipler Lazio dışında Trabzonspor'dan daha alt seviyede olmasına rağmen gruptan namağlup çıkma başarısı göstermeleri asla küçümsenmemeli.

3- Trabzonspor'un ilk yarıdaki eksi ve artıları neydi?

Artıları takım birliktelikleri ve bazı oyuncuların gösterdiği yüksek performans. Eksileri ise dış sahada bir türlü gerekli yeterliliği gösterememeleri. Örneğin Gençlerbirliği maçında 2-0 öne geçmelerine rağmen özellikle dış sahalarda en önemli sorun olan, gol yedikten sonra panik içerisinde olmaları yüzünden üç gol yiyerek oyunu mağlup bitirdiler.

4- Kimler hayal kırıklığı yarattı, neden?

Hayal kırıklığı yaratanlar Giray Kaçar, Aykut Akgün, Alanzinho, Volkan Şen ve neden transfer edildiğini bir türlü anlayamadığım Batuhan. Bir de Marc Janko. Kabul etmek gerekir ki hayal kırıklığı yaratan oyuncularınız sayı olarak çoksa göstereceğiniz performans da istikrarlı bir yapıyı oluşturmaz.

BİR NUMARA ONUR
5- Takımda en çok beğendiğiniz isimler kimlerdi ve neden?
Başta kaleci Onur Kıvrak. Gerek lig gerekse Avrupa Ligi'nde alınan puanların birçoğunda en fazla katkı yapan isimdi. Olcan her geçen gün üstüne koyan bir başarım gücü gösterdi. Henrique ise ileride tek kalmasına rağmen kritik gollere imza attı. Malouda ve Bosingwa'nın profesyonel anlayışlarının genç isimlere örnek olması gerekir.

6- Trabzonspor'un transfere ihtiyacı var mı?
En az üç oyuncuya gereksinim olduğu düşüncesindeyim. Savunmanın göbeği, orta saha ve forvette kaliteli isimlere ihtiyaç var. En önemlisi hem kadro derinliği açısından hem de Colman'ın yokluğunda Zokora'nın yanında oyunu iki yönlü oynayabilen kaliteli bir futbolcu şart.

7- İkinci yarı Trabzonspor için nasıl geçer?
Transferler gerçekleştirilebilirse ilk yarıya göre başarım gücü daha da artacaktır. Yalnız öndeki takımlarla puan farkını düşündüğümüzde şampiyonluk yarışı içerisinde olmaları bir ütopyadan öteye geçmez. Bana göre ligdeki durumlarını belirleyecek olan ikinci yarıda deplasman maçlarında alacakları puanlar olacaktır.

8- Akçay'a 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
10 üzerinden 6 veririm. Mustafa Akçay'ın kurduğu bir takım değil Trabzonspor. Geçen sezon sorunlarla boğuşan bir takımın başına geldi. Fakat şu an gelinen noktada başarısız olarak değerlendirmek de sağlıklı olmaz. Yalnız vermiş olduğu mesajlar göz önüne getirildiğinde hala Trabzonspor'u çalıştırdığının farkında değil.

9- Yönetime 10 üzerinden kaç verirsiniz?
Güç koşullarda iş başına geldiklerini düşünüyorum. Fakat yönetime talip olmuşsanız bu güçlükleri bilerek öne çıktığınız gerçeği de var. Şu an gelir-gider tablosuna baktığımız zaman hiç de iç açıcı bir durum yok. Bir de başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve diğer yöneticiler arasında herhangi bir uyumun olduğu söylenemez. Bu da bizlere bir kez daha gösterdi ki yönetim kurulları oluşturulurken ortada bir plan ve proje yoksa günlük söylemlerle bir kulübü yönetebilmek olanaklı değil. 10 üzerinden 5.

TRABZONSPOR'UN İLK YARI ENLERİ

BİR BAKIŞTA 17 HAFTA
18.08 Beşiktaş (D) 2-0
26.08 Çaykur Rizespor 2-1
01.09 Akhisar Bld (D) 3-0
14.09 Karabükspor 1-0
23.09 Kayserispor (D) 0-1
29.08 Konyaspor 2-0
06.10 Fenerbahçe (D) 0-0
20.10 Sivasspor 0-0
28.10 Kasımpaşa (D) 3-2
03.11 Elazığspor 4-0
10.11 Gençlerbirliği (D) 3-2
24.11 Eskişehirspor 1-0
01.12 Kayseri Erciyesspor 3-1
08.12 Gaziantepspor (D) 3-2
16.12 Bursaspor 2-2
22.12 Galatasaray (D) 2-1
29.12 Antalyaspor 2-1

EN FAZLA ŞUT ÇEKEN:
Paulo Henrique, Olcan Adın (37)
EN FAZLA ASİST YAPAN: Adrian, Olcan Adın (3)
EN FAZLA İSABETLİ PAS: Didier Zokora (658)
EN FAZLA TOPLA BULUŞAN: Olcan Adın (690)
EN FAZLA GOL ATAN: Paulo Henrique (6)
EN FAZLA OFSAYTA DÜŞEN: Paulo Henrique (21)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA