Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Oyun değil puan

Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 yenik durumda bitirmesine şükretti.
Çünkü kaleci Onur, yine her maçta olduğu gibi takımı adına en iyi oyuncu olarak öne çıktı. 3 net gol pozisyonunu önledi.
Kayserispor bilindiği gibi Süper Lig'in sonuncu sırasında yer alan bir takım. Bu takıma karşı Trabzonspor, oyun anlamında çok olumlu görüntüler ortaya koyamadı. Özellikle maçın ilk yarısında koşmayan, mücadele etmeyen, coşkusunu kazanma azmini yitirmiş takım birlikteliğinden çok uzakta, sıradan takım tanımlaması bile yapamayacağımız bir Trabzonspor izledik.
Colman ve Adrian gibi takımı öne taşıyan oyuncular sorumluluk almaktan uzak bir görüntü içinde oldukları için tek başına Olcan elinden geleni yapmaya çalışsada gol pozisyonu üretme açısından ilk yarıda çok etkisiz kaldılar. İkinci yarıda Emre ve Colman'ın yerine Henrique ve Janko alındı. 15 dakikalık bölümde önce Adrian'la beraberliği sağladılar ve sonrasında Bosingwa'nın getirdiği topla Janko'nun golüyle öne geçtiler. İkinci golden sonra Janko'nun kaçırdığı yüzde yüz bir gol pozisyonu daha var. İkinci yarının son yarım saatinde ise Kayserispor'un atakları vardı. Önde yapılan top kayıpları ve geriye dönüşlerde sorunlar baş göstermeye başladığı için Kayserispor orta alanda üstünlüğü tamamen aldı ve gol pozisyonları üreten taraf oldu.
Juventus maçından sonra ligde alınan bu 3 puan önemli. Trabzonspor'un puan tablosundaki yeri göz önüne getirildiğinde korkulu rüya görmemesi açısından ve de üst sıralardan kopmamak açısından 3 puan önemli.
Bir de bu maçta anlatılması gereken oyuncu Olcan'dı. Sezon başından bu yana hemen hemen her maçta nerede görev verilirse verilsin elinden geldiğince mücadele ediyor. Hücumda Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan tek isim oluyor. İkinci yarıda durum 2-1'ken Kayserispor'un geliştirdiği atakta kendi ceza alanı içinde topa müdahale ederek sadece hücumda değil savunmada bile önemli katkı veren bir oyuncu.

İlk yarı Trabzon, kazanma azmini yitirmiş, sıradan takım tanımlamasından çok uzaktı

Trabzon'un korkulu rüya görmemesi ve üst sıralar açısından 3 puan önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA