Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Artık her maç final

Trabzonspor, Avrupa hayalini sürdürmek istiyorsa, bundan sonra her maçı final olarak düşünmeli.

Sivasspor son 3 maçında istediği sonuçları alamasa da zor bir deplasman.
Çünkü Trabzonspor'un deplasman karnesi zayıf. Fakat Olcan'ın serbest vuruşunda kaleciden dönen topu Mustafa Yumlu golle sonuçlandırınca Trabzonspor maça özgüveni yüksek ve moralli başladı. Bu sezon ilk kez takım bütünselliği olarak olumlu görüntüler ortaya koydular.
Orta alanda yine bu sezon ilk kez iyi organize oldular.
Zokora ve Bourceanu göbeği rakip ataklarda boş bırakmadılar.
Yusuf ve Olcan orta alana yardımcı oldular. Top Sivaslı oyuncuların ayaklarına geldiğinde ise ikili-üçlü sıkıştırmalarla rakiplerini hataya zorladılar. Kazandıkları toplarla hızlı atak girişimlerinde bulundular.
Dün Trabzonspor'un skoru artıran ve bu skorda payı olan en önemli hattı ise ileri üçlüsü oldu. Henrique zaman zaman tek başına kalmasına rağmen etkili bir oyun ortaya koydu. Olcan'ın ve ikinci yarıda Özer'in attığı gollerde payı çok büyüktü. Yusuf ise sakatlıktan çıktıktan sonra ilk kez kendisinden beklenen performansı ortaya koydu. Olcan ise her türlü övgüye değer. Son yıllarda özlemini çektiğimiz sorumluluk bilinci yüksek bir oyuncu. Bu maçta da geriye geldi, golünün dışında rakip savunmayı çökertti.
Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki koşullar ne olursa olsun takım olma bilinci yüksek, yardımlaşmanız üst düzeyde olduğu zaman ortaya çok daha olumlu görüntüler çıkıyor. Alınan 3 puanla hem haftalar süren deplasman fobisine son verdiler hem de ligde dördüncü sıraya yükseldiler. Dördüncülük demek Avrupa kupalarına katılmak demek. Ligde ilk 3 dışında kalanlar, puan olarak birbirine çok yakın. Onun için 4.'lük mücadelesi çekişmeli olacak. Trabzonspor Avrupa hayalini sürdürmek istiyorsa, her maçı final olarak düşünmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA