Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Temposunu yükseltmeli

Böyle bir sonuç doğaldır ki takımın moral kondisyonu için önem taşıyor

Trabzonspor'un sahaya çıkardığı 11'de geçen sezondan, 5 oyuncu yer aldı. 6 oyuncu ise yeni transferlerden oluşmuştu.
Bu da doğaldır ki zorlukları beraberinde getiriyor. Takım olmak için, görünen o ki Trabzonspor'un önünde daha uzun bir süre var. İlk yarı ile ikinci yarı arasında büyük farklar vardı. Maçın ilk yarısında, özellikle hücumda hiçbir üretkenlik gerçekleşmedi. Bilindiği gibi Cardozo'nun bu takıma verimli olabilmesi için, mutlak ceza alanı içerisinde topla buluşturulması gerekiyor. Bu da kenar ataklarının önemli olduğu gerçeğini gösteriyor. Yusuf'un birkaç kez bireysel becerisi ile getirdiği toplardan başka sağ kenarda oynayan Sefa'nın etkisizliğini göz önüne getirdiğinizde, bu yüzden Cardozo topla buluşturulmadı. Orta sahadan da adam eksilten oyuncu olmadığı için, savunması hatalarla dolu olan Rostov karşısında gol ancak kornerden geldi. Carl Medjani Trabzonspor adına golü attığı pozisyonda, ofsayttı.
İkinci yarı ise ilk yarıya göre karşı alanda daha fazla görünen takım Trabzonspor'du. Orta sahada Constant, deneyimi ile bu sezon Trabzonspor'a katkı yapabileceğini gösterdi. Soner, sezon başı gözden çıkarılan oyuncu konumundayken Halilhodzic ile birlikte yeniden kendine bir şans buldu. Bu şansı iyi değerlendirmesi için temposunu arttırmak zorunda. Yoksa ilerleyen haftalarda bu görüntüsü ile işi kolay değil. Rostov'un kendi liginde 4 hafta geçmesine rağmen kalesinde 15 gol gördüğünü belirtelim. Savunmasının yaptığı büyük bir hata ve Cardozo ile ikinci golü Trabzonspor buldu ve tur için büyük bir avantaj yakaladı. Lig öncesinde böyle bir sonuç doğaldır ki takımın moral kondisyonu için büyük önem taşıyor. Ancak henüz hazır değiller. Mutlak birlikte oynama düşüncesini geliştirmeleri ve tempolarını artırmaları gerekmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA