Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İyi başlangıç...

Avrupa Kupası ilk maçında deplasmanda alınan üç puan, gruplardan çıkma adına Trabzonspor için önemli. Trabzonspor'un mücadele gücü yükseliyor, saha içi yardımlaşmaları da her geçen gün iyiye gidiyor. Fakat, yeni bir takım oldukları için hala özellikle top kendilerinde iken istenilen düzeyde değiller. Constant ile kazanılan gole kadarki bölümde orta alanda sıkışan bir oyun vardı. Gol pozisyonunu bırakın her iki takım için de atak girişimleri bile sınırlıydı. Gol ancak serbest vuruştan gelebilirdi, onu da Trabzonspor gerçekleştirdi. Atılan gol Trabzonspor'a daha güvenli ve rahat oynama olanağı vermesi gerekirken, tam tersi bir görüntü ortaya çıktı. Aşırı telaş ve savunmadan çıkarken kaptırılan toplar sonucu Metalist pozisyonlar üretti ama bunlarda Onur'u geçemedi.
İkinci yarı topun kontrolu daha fazla rakipteydi. Özellikle ilk 15 dakikada oyunun hakimiyetini de tamamen ellerine geçirdiler. Bunda en önemli etken, Trabzonspor'un savunmasını kaleye çok yakın kurmasının yanında Medjani ve Salih Dursun'un da savunmanın içine girerek oynamalarıydı. Bu yüzden dönen topları da Metalitsli oyuncular rahatlıkla aldılar ve ilk yarıya göre daha fazla etkili pozisyonlar ürettiler. Ve bunun sonucunda da kendilerine beraberliği getiren gölü buldular.
Bir takım için, takım savunmasını yapmak ve bunu üst düzeyde gerçekleştirmek doğaldır ki büyük önem taşıyor. Fakat top size geçtiğinde, hücumda da etkili olmak zorundasınız. Dört savunma, önlerinde Medjani ve Salih Dursun, ofansif anlamda herhangi bir katkıları yok. Orta alanda sadece Constant öne oynamaya çalışan ve oyunu yönlendirmek isteyen oyuncu. Waris, Cardozo ve Sefa'nın kendi aralarında hiçbir uyumu yoktu. Çünkü rakibin bütün riskleri ele aldığı anlarda önde daha fazla pozisyon üretmeniz gerekirken, bunun tam tersi bir görüntü içersindeydiler. Maçın son dakikalarında, yine serbest vuruştan gelen golle gruplara deplasmanda alınan üç puan moral- motivasyon içinde önemli. Kazanmak güzel fakat eksikleri görmek, bundan sonraki maçlar için çok daha önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA