Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Orta saha yetersiz kalıyor

Önce bir soruyla yazımıza başlayalım. Barış Memiş mi, Waris mi? Barış, Trabzonspor altyapısından yetişen, sonra 1461 Trabzon'a verilen, ardından sezon başında Trabzonspor'a dönmesine rağmen Halilhodzic tarafından gönderilen bir isim. Sol ön kenarda sorun yaşandığı için sezon başı büyük ümitlerle (!) 6 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek Waris alındı. İşte size bir transfer komedisi! Barış Memiş, dün bir kez daha gördük ki kendisine güven duyulduğu zaman çok önemli katkılar yapabilecek bir yetenek. Savunmasına yardım etmenin yanında hücumda da takımını karşı kaleye taşıdı ve Kayseri Erciyes'in attığı golde büyük rol oynadı.
Trabzonspor takımı için sıkıntılı bir maç oldu. Mehmet Ekici'yle atılan mükemmel frikik golüne kadar bir türlü oyunda üstünlük kuramadılar. Savunmanın iki kenarında oynayan Salih ve Musa'nın önde kaptırdıkları toplar sonucunda geri dönüşlerde de problemler yaşandığı için Kayseri Erciyes, 5'e 3 ve 4'e 2 hücumlar yakaladı. Pozisyonlarda final paslarını daha iyi verebilseler ya da Aykut iki pozisyonda iyi kademe yapmasa çok daha farklı bir görüntü ortaya çıkardı. Orta sahada hala sorun devam ediyor. Bir türlü organize bir görüntü içerisinde olamıyorlar. Özer, Mehmet ve Fatih rakipten top kazanma konusunda yetersizler. Erkan ve Sefa da çizgide kaldıkları için Erciyes, bu alanı daha iyi kullanan takımdı.
Ersun Yanal, Bosingwa'yı savunmanın ortasında oynatmamalı. Dün bir kez daha gördük ki Salih'in sakatlanmasından sonra Mustafa oyuna girdi ve Bosingwa savunmanın sağ kenarına geçti. Cardozo'yla atılan ikinci golde mükemmel bir pası var. Deneyimi ve becerisiyle sağ kenarda büyük katkılar sağlıyor. Sivasspor maçından sonra kendi alanında bir 3 puan daha kazanmaları moral motivasyon için önemli fakat her şeye karşın hala oyun açısından büyük eksikler olduğu düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA