Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Deniz oyundan çıkar mı!

Trabzonspor, önce Türkiye Kupası'na havlu attı, 4-0'lık Napoli yenilgisi sonrası mucize olmazsa Avrupa serüvenine nokta koyacak. Yani artık her şey Süper Lig için... Ama dün alınan sonuçtan çok oynanan oyunu gördükten sonra Trabzonspor adına olumlu konuşabilmemiz son derece zor. Trabzonspor, ilk yarıda Cardozo ile girilen 2 gol pozisyonu dışında sahada oyun adına hiçbir şey üretemedi. Saha için yardımlaşmaları yok denecek kadar az. Birbirini tamamlayan, özellikle önde iki pas yok. Orta alanda ise öylesine boşluklar verdiler ki Kasımpaşa savunmanın arkasına sarktığı pozisyonlarda final pasını olumlu yapsa ilk yarıda beklenilmeyen bir sonuç ortaya çıkardı. Orta alanda bir tek Aytaç mücadele etmeye çalışan oyuncuydu. Diğerleri ise top ayaklarına geldiğinde oynamaya çalışan, top rakipteyken ise savunma görevlerini yapmayan oyuncu konumundaydılar. Erkan Zengin sol kenara çekilmiş, oyunda hiç yok, top ayağına geldiğinde ise içeri girip yan pastan başka üretkenlikten çok uzak... Bazı oyuncular var ki varlıkları bir takım için büyük önem taşıyor. İşte Mehmet Ekici Trabzonspor için böyle bir oyuncu. Oyunda ilk yarıda hiç gözükmemesine rağmen duran toptaki becerisi ile Trabzonspor'a ikinci yarı için umut ışığı oldu. İkinci yarı başlarken Ersun Yanal'ın, orta alandaki yetersizliği görüp bu alana daha fazla direnç katmak için oyuncu değiştireceği düşünüyordum.

ERSUN YANAL'IN HATALARI

Fakat Yanal ikinci yarıya aynı 11'le çıktı. Kasımpaşa'nın beraberlik golünü yakalayabilmek için çok adamla Trabzon kalesine geldiği anlar var. Trabzonspor ise rakibin savunmasında büyük boşluklar olmasına rağmen bir türlü önde organize olup rahatlayacağı ikinci golü yapamadı. Ersun Yanal'ın bu maçta yaptığı bir başka hata ise Fatih Atik değişikliğiydi. Yanal'ın, Fatih'in yerine oyundan Deniz'i değil, Cardozo'yu çıkarması gerekirdi. Çünkü Deniz, mücadelesiyle ve rakip savunmaya yaptığı presle öne çıkan bir oyuncu. Maçın son dakikalarında yenilen golden önce ise önde kaybedilen top var. Bir de Kasımpaşalı Scarione'ye bu kadar rahat topa vurdurulmaması gerekirdi.

En yüksek not 6
Costant

En düşük not 3
Erkan Zengin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA