Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Mehmet Ekici: 3-Karabük: 2

Öyle bir oyuncu ki, takımının sezon başından beri en kötü oyununu oynadığı maçta bütün ümitler bitmişken ortaya çıktı... Önce ilk yarıda mükemmel bir vuruş tekniği ile hiçbir şey üretmeyen takımını öne geçirdi. İkinci yarı ise takımının kötü oyununa isyan edercesine hırslandı, rakipleri ile ikili mücadelelere girdi. Önce serbest vuruşta Cardozo'ya asisti yaptı, sonrasında ise yine her zaman olduğu gibi sonucu tayin eden isim oldu. Ne söylesek az. Çünkü Mehmet Ekici, sezon başından beri takımının bugünkü konumda olmasını sağlayan, hiçbir yardımcısı olmamasına rağmen tek isim. Helal olsun! Gelelim maça; yukarıda belirttiğim gibi sezonun en kötü Trabzonspor'unu seyrettik. Karabük, sanki kendi alanında oynar gibi maça başladı. Önde basan, rakibi hataya zorlayan, ikili mücadelelerde hep ayakta kalan ve ikili üçlü sıkıştırmalarla top kazanarak hücum girişimlerinde bulunan takım Karabükspor'du. Yine Ersun Yanal'a sitemimiz olacak. Kenarda Uğur Demirok gibi savunmanın ortasında oynayan bir oyuncu varken, Bosingwa'nın yine savunmanın göbeğinde oynatılmasının anlamı nedir? Fatih Atik'in sağ bekte bu maçta görev verilmesi, Ahmet İlhan'ın işini kolaylaştırdı. Ahmet İlhan, ilk yarıda bu alanı rahatlıkla kullandı. Tüm atak girişimlerinin başlangıcı oldu. Getirdiği toplardan biri direkten döndü. Karabük'ün attığı ikinci golde de payı büyüktü. Haftalardır yazdık, çizdik. Orta alan yetersizliğinden söz ettik. Karabük gibi dirençli bir orta alana sahip takıma karşı Yanal'ın dün sahaya sürdüğü orta alanın yetersizliği, ilk yarı süresince öne çıktı.
İkinci yarı yapılan değişliklerden sonra Trabzonspor, her ne kadar rakip alanda gol pozisyonu üretemese de ilk yarıya göre daha dirençli bir takım görünümündeydi. Sonuç, dünkü oyunu göz önüne getirdiğimizde Trabzonspor için bir mucize. Bu mucizeyi gerçekleştiren isim de yukarıda andığım gibi Mehmet Ekici. Hakem Hüseyin Göçek'in ise iyi bir yönetim gösterdiği söylenemez. Gereksiz faul düdükleri ile maçın temposunu düşürdü. Her iki takım lehine de aleyhine de yanlış kararlar verdi. İkinci yarıda Trabzonspor'un atağında Karabüklü oyuncunun ceza alanı içerisinde koluna çarpan topta penaltıyı vermedi. Bir de Trabzonsporlu Aytaç'ın Karabüklü Traore'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı çıkartamadı.

En yüksek not
Mehmet Ekici 9

En düşük not
Özer-Erkan 3

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA