Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yusuf, Caner olmaz!

Trabzonspor, 4'üncülük mücadelesinde rakibi olan Bursaspor karşısında istediği sonucu alan taraf oldu. Maçı Trabzonspor açısından 2 ayrı devre olarak yorumlamamız mümkün. 1'inci yarı orta saha mücadelesinin daha fazla olduğu ve her iki kalede gol pozisyonlarının az olduğu gerçeği var. Bursaspor'un girdiği 2 net pozisyona karşın Trabzonspor'un ilk yarının son dakikalarında Cardozo ile girdiği gol pozisyonundan başka tribünleri heyecanlandıracak atak girişimleri yoktu. Trabzonspor'un iki kenardan da rakibi zorlayacak hücum girişimleri yoktu. Erkan Zengin ve Yusuf'un olduğu sol kenar ise ofansif anlamda hiçbir katkı yapmadığı gibi Bursaspor'un atak girişimleri de bu kenardan gerçekleşti.
İkinci yarıda Özer'in attığı golden sonra ise daha derli toplu bir Trabzonspor vardı. Yalnız yine her zaman olduğu gibi rakibi az adamla yakaladıklarında hücumda uyum sorunu ve pas-şut tercihlerinde yanlışlıklar, kendilerini rahatlatacak ikinci golü getirmeyen nedenlerdi.

Bilindiği gibi Bursaspor Süper Lig'in hücumda en etkin takımlarından birisi. Özellikle savunmanın arkasında boşluk buldukları zaman hücuma çıkan ve bireysel becerileriyle sonuca giden bir takım. Bu maçta, Trabzonspor savunmasını bir-iki kez az yakaladıkları pozisyonlarda, özellikle maçın ikinci yarısında gole yaklaştılarsa da Hakan yine rakibe gol şansı tanımayan ve takımının 3 puan almasını sağlayan oyuncu oldu. Alınan 3 puan 4'üncülük mücadelesi için çok büyük önem taşıyor. Yalnız, Ersun Yanal'ın skor 1-0 iken rakibin baskı kurduğu anda yapması gereken değişiklikler vardı. Önde oynayan Cardozo'yu dışarı alarak orta sahaya bir oyuncu alıp direnci arttırması gerekirdi. Bir de Yusuf'u sol bek kullanması son derece yanlış, çünkü Yusuf önde oynadığı zaman takıma çok daha fazla katkı yapabilecek yeterlilikte...Ve hiçbir zaman bir Caner olmaz!

En yüksek not 8
HAKAN

En düşük not 5
DENİZ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA