Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bunun adı futbol değil

Ligin başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen, Trabzonspor'da sular bir türlü durulmuyor. Çözümü gerçekleştirmesi gerekli olanlar başroldeler. Süleyman Hurma-Onur Kıvrak arasındaki gerilimden sonra sportif direktör istifasını verdi, Onur kadro dışı kaldı. Burada krizi yönetememe gibi bir durum var! Ardından Hurma, başkan ile konuştuktan sonra kampa döndü. Onur'un durumu ise şu an belirsiz... İşin gerçeği bundan sonra ne olacak diye papatya falı açmaya gerek yok. Sorun YÖNETİLEMEME, çözüm ise en kısa zamanda OLAĞANÜSTÜ KONGRE... Böyle atmosferde Avrupa Kupası 3. Ön Eleme maçında Makedon temsilcisi ile karşı karşıya gelen Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyunun adı, 'Futbol' değil. Her hattı ile olumsuz bir görüntü ortaya koydular. Savunmanın göbeğinde Yumlu ve Aykut'un aralarında hiçbir uyum yok. Yenilen gol de orta alanda rakip oyuncu topla buluştuğu anda hiçbir baskı yokken savunmanın çizgi halinde yakalanması ve ardından Salih Dursun'un ofsaytı bozması sonucunda geldi.

CARDOZO HENÜZ HAZIR DEĞİL
İkinci yarıda Rabotnicki'nin gole yaklaştığı iki pozisyon yine Mustafa ve Aykut'un hatalarından kaynaklandı. Orta alanda Mehmet Ekici'nin yokluğu Trabzonspor için büyük bir sorun. Constant topla becerisi olan bir isim ama temposu düşük. Top rakipte iken yardıma gelmediği zaman sorunlar baş gösteriyor. İleride ise yine geçen sezon olduğu gibi pozisyon üretmede yetersizlik sürüyor. Sefa Yılmaz ve Yusuf kendilerinden çok şey beklenmesine karşın her geçen gün daha olumlu olmaları gerekirken, takıma ofansif anlamda katkı yapma yönünden yetersizler. Örneğin; Sefa, maçın ikinci yarsında çizgiye indiği pozisyonlarda topu arkadaşları ile buluşturacağı yerde pas hataları yaptı.
Cardozo hazır değil. İkinci devre Yusuf'un ortasından gelen topta gole yaklaştığı pozisyon dışında çok etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Rabotnicki ise gücünün bilincinde bir oyun ortaya koymaya çalıştı. Zaman zaman savunmalarında hata yapmalarına rağmen mücadeleyi bırakmadılar. Maçı 1-0 bitirme başarısını göstermeleri de kendilerin açısından önemliydi. Bu skor Trabzon için istenilen bir sonuç değil ama kendi sahasındaki rövanş maçında turu geçebilecek güce sahipler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA