Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Çilingir Marin...

Milli maç arasından dönüşler takımlar için sıkıntılıdır. Dün Trabzonspor'u seyrederken bunu bir kez daha gördük. Son dakikalara yaklaşırken, Cardozo'nun golü ile alınan üç puan, Trabzonspor için kötü oynanan bir maçta Galatasaray mücadelesi öncesi büyük moral oldu. Maçın ilk yarısı temposu düşük orta alan mücadelesi şeklinde geçti... Okay'ın yokluğunda Constant, Mbia'nın yanında görev aldı, Alper ise sol bekte başladı. Uzun bir aradan sonra Mehmet Ekici oyunu yönlendirmesi gereken isimdi. Fakat oyundan çıktığı zamana kadar hazır olmadığı her halinden belliydi. İlk yarıda orta alanda gerekli organizasyonun oluşmadığını gördük. Kayserispor, ilk yarıda savunma hatları üst düzeyde bir takım görüntüsü verdi. Önde kaptırdıkları toplardan sonra geri dönüşlerde de sorunları olduğu için oluşan boşluklardan Trabzonspor bir türlü organize atak girişimi yapamadı. Bunun en önemli nedeni, yukarıda belirttiğim orta alan... Mbia, daha önceki görüntüsünden uzak. Constant ise sahada varlığı belli olmayan bir isim. Mehmet Ekici de N'Doye'ye yaklaşması gereken pozisyonlardan uzak kaldığı için Erkan Zengin, Yusuf Erdoğan ve N'Doye'nin bireysel becerilerinden başka olgun atak oluşturulamadı.
İkinci yarı Kayserispor ilk yarıya göre Trabzonspor alanında daha fazla oynayan takım. İki oluşan pozisyonun birinde Cavanda diğerine Mbia'nın kritik müdahaleleri vardı. Ömer Bayram'ın bireysel becerileri ile getirdiği topta gole yaklaşan taraf oldular. Şota, önce Yusuf'u oyundan alıp Cardozo'yu sahaya sürdü. Sonra Constant'ı sol beke çekip, Alper'i oyundan çıkardı ve Marin'i alıp bu oyuncunun adam eksiltme yönünden yararlanmayı düşündü. Marin'in Trabzonspor'un attığı golde katkısı büyük. Özellikle sıkışan oyunda kilidi açabilecek özellikleri var. Geçen sezon deplasmanlarda bir türlü istenilen sonuçları alamayan Trabzonspor'un ligin başlaması ile iki deplasmandan aldığı 6 puan önemli. Her şeyden önemlisi ise kenardan gelecek oyuncuların sonucu değiştirebilme özelliklerinin olması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA