Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Cüneyt Çakır böyle istedi

Enteresan bir maç izledik...İlk yarısı ile ikinci yarısı arasında büyük bir fark vardı. İkinci yarıda Erkan Zengin'in pasını Denayer'in elle kesmesi bana göre yüzde yüz penaltı. Hakem Cüneyt Çakır beyaz noktayı gösterse herhalde karşılaşmanın seyri çok daha farklı olurdu. İlk devrede topla daha fazla oynayan takım Galatasaray'dı. Futbolda ikinci bölge denilen yerde ayağa pası iyi yaptılar ama üçüncü bölgeye geçtiklerinde hiç bir üretkenlikleri yoktu.
Trabzonspor ise Okay'ın orta alandan topla hızlı çıktığı iki pozisyonda gole yaklaşan taraf oldu. Ve ardından ilk yarının son dakikalarında N'Doye'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı ama yararlanamadığı pozisyonu izledik.
İkinci yarı ise 20 dakikalık bir bölüm var ki Trabzonspor adeta tek kale oynadı. Her iki kenardan geliştirilen ataklar ve Marko Marin'in oyunda ağırlığını hissetirmesi sonucu oluşan pozisyonlar izledik. Bu bölümde Marko Marin'in kestiği topu Erkan Zengin kale çizgisine yakın yerden direği nişanlayıp inanılmazı başardı. Ardından Marin'in direkten dönen şutu geldi. 70. dakikadan sonra ise fiziksel anlamda düşüşler başladı ki hayrettir Galatsaray'dan çok Trabzonspor'da yaşandı. Ve kaleci Onur'un yaptığı hatadan da Galatasaray öne geçen taraf oldu. Trabzonspor geri dörtlüsünde Douglas hiç de iyi görüntü vermedi. Sağ bek Cavanda 1-2 kez savunmanın arkasına atılan uzun toplarda etkiliydi fakat ayağındaki topu kaptırdığı iki pozisyonda Galatasaray'ın Trabzonspor kalesinde tehlike yaratmasına neden oldu. Orta sahada ise Okan öne çıkan isim oldu. Mbia sezon başındaki görüntüsünden tamamen uzak ve etkisiz oyun çıkardı. Marko Marin ise tekniği üst düzeyde bir futbolcu. Fiziksel anlamda hazır değil ama yine Trabzonspor'un hücumda etkili olduğu bütün pozisyonlarda imzası olan futbolcuydu. Sonuçta Onur'un hatasını değerlendiren Galatasaray kazandı sonuçta ama Çakır'ın vermediği penaltı kader anıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA