Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kimliğini yitirmiş!

Son üç maçta alınan 0 puan... Milli maç arasından sonra Mersin sınavı hem yaraları sarmak hem de iyi bir başlangıç yapma maçıydı. Rakip ise bu yıl, transfer yasağı gelen ve son yaptığı Sivas maçından 1 puanı çıkaran bir takım... Oyuncu kalitesini düşündüğümüzde, Trabzonspor daha ağır basıyordu ama sahada bir kez daha gördük ki Trabzon'da sorun büyük, hem de çok büyük... Kimse ortaya çıkıp sakat ve cezalı oyuncuları, bu sonuç için neden olarak göstermesin. Çünkü bu takım kimliğini yitirmiş. Arzusu, mücadele gücü takım olma bilinci hiç yok, sorumluluktan uzak oyuncular topluluğu. Öyle bir savunma anlayışı vardı ki evlere şenlik. Cavanda gibi oyuncu yenilen iki golde başrolde! Birinci golde topu rakibine verdi, ikinci golde ise ıska geçti. Mersin savunmada yetersiz bir takım. Gerek bireysel gerekse yerleşme hatalarını sıkça yaptılar. Şota'nın 2-0 geriye düştükten sonra oyunda yapacağı hamle, orta alandan Medjani'yi dışarı alıp, Özer'i bu bölgeye çekmek olmalıydı. Çünkü Mbia ve Medjani oyunun sadece savunma tarafında var olan iki oyuncu. Buna rağmen bu görevlerini de yaparken, çok yetersiz bir görüntü içerisindeydiler. Kenarda bekleyen Sefa'yı sahaya sürmeliydi. İlk yarıda oynamaya çalışan Trabzonsporlu Marko Marin'di. Kendisine hiçbir destek gelmedi. İkinci yarı başlarken, Şota'nın oyuncu değişiklikleri yanlıştı. Çünkü oyundan çıkacak oyuncu Yusuf değil Medjani idi. Yusuf'u sol beke çekip, Cavanda'ya kendi yerinde yani sağ bekte görev verse ve de Salih'i çıkartıp, Sefa'yı sahaya sürse özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra üç farklı geriye düşmelerine rağmen maçta bir geri dönüş sinyali verebilirlerdi.
Sonuç ve oynanan oyun büyük bir hayal kırıklığı. Artık sorumluların hesap verme zamanı... Çünkü bir takım kötü gününde olabilir, puan kaybedebilir fakat bu kadar kopuk ve sorumluluk almaktan uzak bir görüntü içerisinde olamaz. Hele bu takım Trabzonspor ise...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA