Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Nihayet galibiyet

Zor bir süreçten geçen Trabzonspor için mutlak kazanması gereken bir maçtı. Gerek ligdeki durumu gerekse oyuncuların özgüvenini kazanması için 3 puanı zorunlu kılan bir mücadeleydi. Sonuçta 3 puanı aldı ama ikinci yarı adeta 'öldü öldü dirildi' dersek doğru konuşmuş oluruz. Trabzonspor maça arzulu ve istekli başladı. Kayserispor'un değerlendiremediği penaltıya kadar Trabzonspor'un kazandığı üst üste kornerler ve rakip kale çizgisinde çıkartılan gol pozisyonu var. İlk yarıda bana göre maçın kırılma anı Onur'un kurtardığı penaltıydı. Çünkü bu dakikadan sonra ilk yarının sonuna kadar oyunda üstünlüğü Trabzonspor yeniden eline aldı. Ve bu bölümde öne çıkan iki oyuncu Erkan Zengin ile Marko Marin'di...
Erkan Zengin uzun bir aradan sonra ilk kez çok olumlu bir maça imza attı. Sol kulvarı çok iyi kullandı, zaman zaman savunmasına da yardımcı oldu. Sefa ile kazanılan ikinci golde ise asisti yapan isimdi. Marko Marin ise takımı öne taşıyan ve arkadaşlarını pozisyon hazırlayan isimdi. Marin aynı zamanda attığı golle kilidi açan ve takımını rahatlatan oyuncu oldu.
İkinci yarı ise Muhammet Demir'in penaltıyı kaçırmasından sonra oyunda bütün dengeler değişti. 2-0 önde alan takımın daha kontrollü oynaması gerekirken anlamsız bir panik ve telaş içinde olduğunu gördük. Rakibin savunmasında eksik kaldığı pozisyonlar var. Fakat istenilen final pasları gerçekleşmedi ya da girilen gol pozisyonlarında beceri noksanlığı öne çıktı. Maçın ilk 11'leri açıklandığında Yusuf Erdoğan'ın bu maçta oynaması gerektiğini düşünüyordum ancak ikinci yarıda oyuna girdikten sonra kendi performansının çok altında bir oyun ortaya koyarak hayal kırıklığı yaşattı.
Kaleci Onur dün yine maçın en önemli oyuncusu olarak öne çıktı. Penaltıdan başka en az 4 net gol pozisyonu başarıyla önleyerek takımının 3 puan almasını sağlayan isim oldu. Uzun bir aradan sonra Trabzonspor'un böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA