Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yazık, ayıp...

Öncelikle bir gerçeği kabul etmek gerek: F.Bahçe gerek oyuncu, gerek oyun anlayışı olarak Trabzonspor'dan çok önde olan bir takım. Süper Lig'de bulundukları yer de bu gerçeği gösteriyor. Fakat bir başka gerçek var ki, oyunda doğruları yapmak zorundasınız. F.Bahçe gibi şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma karşı sahanızda Hami Mandıralı'nın sahaya sürdüğü 11'e eleştirilerimiz var. Uzun bir süre takımda yer almayan Salih Dursun'la neden başlıyorsun? Ya da Esteban gibi formda bir kaleciniz varken Onur Kıvrak neden tercih edildi? Aranızda çok büyük güç farkı varken orta sahada rakibi baskı altına tutmanız gerek. Rakibe boş alan bırakmamanız gerekirken, hücumda neden bu kadar oyuncu bulundurdunuz? Bütün bir maç süresince bu yanlış tercihlerin cezasını Trabzonspor çekti. Bu oyuncu tercihleri sonucunda Fenerbahçe'yi deplasmanda hiç baskı hissetmeden sonuca ulaştı.
Lige çıktığı günden beri her iki takım arasında rekabet var. Fakat son yıllarda her iki takım arasında yapılan maçlarda Trabzonspor kendi tarihine yakışmayan sonuçlar alıyor. Dün de gerçek anlamda alınan sonuç Trabzonspor için büyük bir çöküş olarak sorgulanmalı. Bu çöküş nasıl durdurulabilir, öncelikle yeniden yapılanmanın somut adımları atılmalıdır. Yoksa her geçen gün kendi gerçeğinin dışına doğru giden ve sıradan görüntülerin bile olmadığı bir takımla karşı karşıya kalabiliriz.Bunları yazarken tüm bunların önüne geçen olaylar yaşandı. Maç bitmeden ortalığı karıştıran bazı Trabzonspor taraftarları, ne yapmak istiyorlar, anlamak olası değil. Daha maç başlamadan rakip oyuncuya hareketler de vardı. Ardından maçın sonu yaklaşırken sahaya girip oyunun yarıda kalmasına sebep oldular... Kimse kusura bakmasın ama bu kişiler, bu takımın taraftarı olmamalılar... Gerçek taraftar kendi takımına zarar vermez. Bu arada dünkü görüntüden sonra şunu da belirtmeliyiz: Salih Dursun hakeme kırmızı kart gösterdikten sonra yapılan ve Trabzonspor oyuncusuna yakışmayan bu olaydan sonra onu haklı bulanlar, dünkü tablonun oluşmasında pay sahibidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA