Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Önümüze bakmalıyız

Gruptan çıkmak için mutlak puan ya da puanların önemli olduğu bir gerçek. Yani öncelikle her maç yenilmemek önemli. Dün Fatih Terim'in sahaya çıkardığı 11, topa sahip olmayı öne çıkaran bir 11... Oyunun ilk yarısında belirli bölümlerde topun bizde kaldığı bölümler var ama topa sahip olmak pozisyon üretmeyi zorunlu kılar. Fakat top üçüncü bölgeye geldiği zaman hiçbir etkinliğimiz yok. Hırvatistan hücumda daha çok sol kanadımızdan geldi.
Mehmet Topal ve Hakan Balta, ilk yarıda başarılı bir performans göstermelerine rağmen yediğimiz golde kaleci Volkan Babacan'ın hatası vardı.
Oyunun kaderinde etkili olması beklenen Arda Turan uzun süre maç oynamadığı için gerekli yeterlilikte görünmedi.
Orta alanda çok şeyler yapmasını beklediğimiz Oğuzhan çok düşük bir tempoda oynadı. Girdiğimiz tek gol pozisyonunda Ozan Tufan daha dikkatli olsa hiç bir etkinliğimizin olmadığı bir anda golü bulabilirdik.

İyi bir başlangıç, moral ve güven açısından önemliydi. Fakat gruptan çıkabilmek çok daha önemli.

İkinci yarıda Fatih Terim hücumda daha etkili olabilmek için üretkenlikten uzak Oğuzhan'ın yerine Volkan Şen'i oyuna aldı. Sonrasında ise Arda Turan'ı çıkarıp Burak'ı sahaya sürdü. İkili forvete döndükten sonra orta alan tamamen Hırvatların kontrolüne geçti.
Direklerden dönen toplardan başka Hırvatların yararlanamadığı iki net pozisyonları var.
Hırvatistan bu maçta görüldü ki, her ne kadar orta alan ve hücumda kenar oyunculardan kurulu bir takım olsa da, savunmasının göbeği ağır ve hata yüzdesi fazla olan bir takım. İlk 11'de Burak'la başlamak daha doğru bir tercih olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Burak savunmanın arkasına yaptığı koşularla dengeyi bozan ve oyuncuları rahatsız eden bir isim. Bizim en büyük eksiğimiz hücum aksiyonlarının istenilen düzeyde olmamasıdır. Gerek grup gerek hazırlık maçlarında gol pozisyonu üretmede sıkıntılarımız var. Ve kazandığımız gollerin bir çoğu da duran toplardan geldi. Artık Hırvatistan maçını bir kenara koyup önümüzdeki İspanya karşılaşmasına odaklanmalıyız. İyi bir başlangıç yapmak hem moral hem kendimize güven açısından önemliydi. Fakat gruptan çıkabilmek çok daha önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA