Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Topal yerine dönmeli

İspanya, ‘tiki-taka’nın mucidi. Topa bizden daha çok sahip olacaklar. O yüzden Mehmet Topal gerçek yerinde oynamalı

Milliler, İspanya ile önemli bir maça çıkmaya hazırlanıyor. İspanya'ya karşı nasıl oynamalıyız?
Hırvatistan maçında, bazı gerçekleri gördük. Mücadele gücü yüksek ve dirençli bir takım olmak zorundayız. Rakip, Avrupa Şampiyonu ve Dünya Kupası'nı alan bir takım… 'Tiki-taka' denen, topa sahip olmayı öne çıkaran oyun anlayışının mucidi… Yani bizim oynamaya çalıştığımız, topa sahip olma düşüncesi, bu maçta geçerli değil. Çünkü rakip, topa bizden daha fazla sahip olacak. Bu maçın en önemli yeri orta alan. İkinci bölgede rakibi durdurmamız şart. Bunun için Mehmet Topal, gerçek yerinde oynamalı. Önde ise ikinci bölgede topu kaptığımız anda rakibin üstüne çabuk, dripling becerisi yüksek oyunculara gerek var; Volkan Şen, Emre Mor gibi…
İspanya maçında planlarımız 1 puan üzerine mi kurulmalı?
Bu maçta 1 puan bizim için önemli ama 1 puan üzerine kurulu oyun stratejisi ile oynamak akılcı olmaz. Hücumda da aksiyonlar yaparak pozisyon bulmak amaç olmalı. Atacağımız bir gol, rakip İspanya bile olsa oyuncuları psikolojik olarak baskı altında tutar.
İspanya maçında kadroda revizyon şart mı?
Her maçı kendi içinde değerlendirmek gerekir. Bu maçta mücadele gücü yüksek, dirençli oyunculara gereksinimimiz var. Hırvatistan maçında Arda, Hakan Çalhanoğlu ve Oğuzhan hayal kırıklığı yarattılar ve hücumda etkisiz kalmamızın başrol oyuncularıydı. Arda, fiziksel anlamda hazır değil ve maç ritmi yok. Hakan Çalhanoğlu, sadece serbest vuruşlarda görünen bir isim… Oğuzhan'da ise ısrarcı olunması gerektiği düşüncesindeyim. Performansındaki düşüklük, çevre oyuncularından kaynaklandığını düşünüyorum. Şu an hücumda topla üçüncü bölgede oyunun kaderini değiştirebilecek orta alandaki tek isim. Hücum kenarlarında ise Volkan Şen ya da Emre Mor'un düşünülmesi gerekir.
Türkiye'nin gruptan çıkma şansını nasıl görüyorsunuz?
İki maçtan alınabilecek 4 puan bizi gruptan çıkarır. İki maçtan alınacak üç puan ise diğer gruplarda oluşan sonuçlara göre kaderimizi çizer.
Gruptaki rakiplerimizden en çok kimi beğendiniz?
Hırvatlar gruptan çıktığı takdirde çok önemli işler yapmaya aday bir takım. İspanya her ne kadar gol pozisyonu üretmede sorunları olan bir takım görüntüsü verse de kupanın favorilerinden biri… Çekler ise hiçbir zaman çantada keklik olarak tanımlanmaması gereken bir takım. Onun için bizim Çeklerle yapacağımız maç çok zorlu geçmeye aday.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA