Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Neden ve sonuç ortada

Castillo’nun her zaman ilk 11’de olması şart...

Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan, üst üste aldığı puanlarla üst sıraları zorlayan Trabzonspor, ligin son 3 haftasına girilirken özellikle oyun bazında yetersiz görüntüler vermeye başladı. Kazanma azmi, coşku ve takım birlikteliğinden uzaktalar. Neden?
Ersun Yanal, başarılı olan takım kurgusunu değiştirdi. Yani taşları yerinden oynattı. N'Doye ve Rodallega'yı birlikte oynattı. Bu yüzden takımda tüm dengeleri bozdu.
Şurası bir gerçek bu takımın oyun aklı Yusuf Yazıcı. Yani topla üçüncü bölgede buluşturulması gereken isim. Kaleye yakın, topa sahip olduğu anda arkadaşlarına asist yapma olanağı fazla. Topla becerisi ve oyun görüşü başka bir oyuncu yok. Ama Ersun Yanal, Adanaspor maçının ilk yarısında ısrarla yine kendisini sol kenara yakın oynattı. Buna rağmen ilk yarı Trabzonspor'da vasatın üstüne çıkan tek isimdi.
Attığı gol, büyük beceri gerektiren bir goldü.
Trabzonspor, ilk yarıda topa daha fazla sahip olmasına rağmen, pozisyon üretmede yetersiz kaldı. Bütün hücum girişimleri Olcay ve Pereira'nın olduğu kenardan yapıldı. Sol kenarda ise Mas ofansif anlamda hiç yok. Orta alanda Onazi ve Olcay, çok fazla pas hatası yapan iki isim. Dame N'Doye'un sahada varlığı yokluğu belli değil.
İkinci yarıya başlarken ise N'Doye sol kenara geldi, Yusuf, Rodallega'ya daha yakın oynamaya başladı.
Sonrasında ise Castillo ve Bero, Onazi ve N'Doye'un yerine oyuna girmesine rağmen değişen bir şey olmadı.
Kapanan takımlara karşı kenarlarda mutlaka adam eksilten oyuncu olmalı. Israrla üstüne basarak her yazımda belirtmeye çalıştım, Castillo bu takımın 11'inde her zaman bulunması gereken bir isim. Adanaspor ise sezon başı yanlışlarının faturasını ödüyor. Hala ligin son sırasında olmalarına rağmen ilk 11'de 9 yabancı oyuncuyla sahaya çıkıyorlar!
Hollanda takımı Ajax üretken bir altyapıya sahip. Son oynadıkları Lyon maçında savunmanın göbeğinde 17 yaşındaki genç oyuncuya yer veriyor. Bizler hala vasat bile olmayan yabancı oyunculardan medet umuyoruz. Yazık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA