Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kanat problemi

İlginç bir lig yaşadığımızı düşünüyorum. Takımlar arasında büyük farklılıklar yok. Her maçın kendi içinde zorluğu olduğu gerçeği var. Favori olarak görülen takımların puan kayıpları ve oluşan lig sıralaması, bunun en büyük örneği. Büyükşehir Belediye Erzurum'un puanı 5, Trabzonspor'un ise 13'tü. Ama dünkü maçta her iki takımın da ortaya koyduğu oyunu düşündüğümüzde, 8 puanlık fark yoktu.
Rodallega ve Burak'ın önde olduğu bir oyun sistemiyle sahaya çıktığınızda mutlak kenardan atak girişimleri, bir organizasyon içerisinde olması gerekir. İlk 45 dakikada Rodallega'nın direkten dönen topu ve girdiği bir gol pozisyonundan başka üretkenlik yok. Büyükşehir Belediye Erzurum'un ise VAR ile beraber iptal edilen golü ve ardından yine savunmanın hatası kaynaklı girdiği gol pozisyonu var. Orta alanda sorumluluk alması gereken ve ofansif anlamda özellikle final paslarında becerikli bir oyuncu olan Sosa, oyunda istenilen düzende etkin olmadığı için katkı veremedi.
Bazı maçlarda mutlak kapanan takımlara karşı savunmanın dengesini bozacak yetenekli oyunculara gereksinim olduğu bir gerçektir. Kenardaki oyunculara baktığımızda, ikinci yarıya Yusuf tercihiyle başlamamayı anlamak mümkün değil. Israrla belirtmek istiyorum ki Yusuf gibi Ulusal Takım'ın 10 yılına damga vuracak oyuncuyu geliştirmek ve daha etkin kılabilmek, Trabzonspor'un geleceği için çok önemli.
Erzurumspor'un ortaya koyduğu oyun, mücadelesi Mehmet Özdilek'in geldikten sonra bir takım olmanın bilinciyle sahada yer alarak bir puanı hak ettiklerini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA