Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Amatör goller

Maçın başlangıcından 17. dakikaya kadar oluşan görüntü; Trabzonspor'un, bu maçtan rahatlıkla 3 puanı alacağı şekildeydi. Konyaspor, oyunu kendi sahasında kabul etti ve oyun planı çerçevesinde rakibin atak sonlandıramayıp bıraktığı toplarla hızlı çıkarak, gole gitmeyi amaçladı. Trabzonspor, Rodallega ile öne geçtikten sonra Nwakaeme, Konyaspor savunmasının hatasıyla oluşan pozisyonu gol yapsa çok rahat bir maç ortaya çıkabilirdi.
Ama bu sezon bir başka gerçek var ki; Trabzonspor, oyunda üstün olduğu birçok maçta amatör şekilde golleri kalesinde görüyor. Konyaspor'un attığı gol, yine her zamanki gibi savunmadan çıkarken kaptırılan top sonucu geldi... Nwakaeme'nin yaptığı top kaybı, beraberlik golünü getirdi. Trabzonspor'un, 1-1'den sonra Rodallega ile biri direkten dönen iki gol pozisyonu var.
Konyaspor'un ataklarında ise, kaleci Uğurcan'ın başarılı hamleleri öne çıktı. İlk yarının son dakikalarında Trabzonspor'un yediği ikinci gol, yine orta alanda oluşan büyük boşluktan kaynaklandı. İkinci yarıda Trabzonspor, beraberliği yakalamak adına daha fazla baskı kurdu. Orta alandan Abdulkadir Parmak'ın yerine Ekuban ile çift forvete döndü. Fakat yapılan baskıya rağmen ilk yarıya göre gol pozisyonlarında üretken olamadılar. Bunun en büyük nedeni; bütün hücum girişimlerinin merkezden yapılması ve iki kenarda Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür'ün istenilen düzeyde olmamalarıydı. Sosa ile penaltıdan gelen golle 3 puan beklediği bir maçta 1 puan ile yetinmek zorunda kaldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA