Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor için maddi zorluklar kurtuluş oldu

SORU: Abdülkadir'i kimse düşünmüyorken, "Bongonda'yı bırak, Abdülkadir'e bak" demiştiniz. Gelecek sezon idealinizdeki Trabzonspor'da nasıl bir yapı var?

TRABZONSPOR yıllardır transferde aynı yanlışları yaptı. Beklenen başarı bir türlü gelmedi. Gerçek ise gelemezdi! Çünkü Trabzonspor başarısızlığının nedenlerini analitik bir düşünce ile irdelemedi. Eğer bunu yapabilse kendi tarihsel kimliğinin ayırdına vararak öz kaynaklarını potansiyel kılma yoluna girerdi ki, başarı için bu kadar uzun bir süre beklemez ve her şeyden önemlisi maddi yönden bugünkü süreç ortaya çıkmazdı. Maddi yönden oluşan güçlükler bir bakıma Trabzonspor'un kurtuluşu oldu. Çünkü doğru bir transfer politikasına yönelmek zorunluluğu doğdu. Bu yüzden kendi öz kaynaklarından yetişen oyunculara şans verildi. Görüldü ki yıllardır bir kenara itilen bu gençler yıldız diye tanımlanan ve takıma katkıları yıldız isimler kadar olmayan oyunculardan daha özverili, coşkulu ve takımdaşlık ruhuna sahip. Takıma katkıları geçen yılın başarısının en önemli sebeplerinden birisi. Yusuf Yazıcı'nın bugün geldiği nokta gerçekten iyi düşünülmeli çünkü oynadığı her maçta gelişim gösteren bir yapıya sahip… Abdülkadir Ömür'le birlikte geçen sezon Trabzonspor'a büyük katkılar yaptılar. Bir de Abdulkadir Parmak ve kaleci Uğurcan Çakır'dan söz etmek gerekiyor. Abdulkadir Parmak gibi oyuncu 24 yaşında keşfedildiyse herhalde burada büyük bir sorun var. Onazi sakatlanmasa gerçekten orta alanda çok yetenekli olan Abdulkadir'in durumu acaba ne olurdu? Bugüne kadar yapılan transferlerin genç oyuncular olmasını düşünürsek doğru bir yapılanma olduğu gerçeği ortaya çıkar.

SORU: Hugo Rodallega takımdan ayrıldı. Sizce Trabzonspor nasıl bir santrforla yola çıkmalı?

Hugo Rodallega çok aranır

NASIL bir santrfordan çok Rodallega gibi ahlaklı bir profesyonel isim bulunabilir mi sorusu sorulmalı. Geldiği günden bugüne kadar görev verildiğinde bütün konsantrasyonuyla sahada olan, görev verilmediği zaman ise asla küsmeyen ve sonradan oyuna girmesine rağmen kritik goller atan bir isim. Bana göre takımdan ayrılması büyük bir boşluk oluşturacaktır. Böyle düşünüyorum... Alternatifler kim olursa olsun bir uyum süreci olacağı aşikar. Forveti henüz görmeden sonuca varmayalım ama Rodallega'nın aranma ihtimali az değil.

SORU: Sizce Ryan Babel, Galatasaray'a fayda sağlar mı?

Babel yetenekli bir futbolcu

YETENEĞİNİ göz önüne getirdiğimizde, Liverpool'daki günleriniz hatırladığımızda Ryan Babel'de dünya çapında bir potansiyel görmüştüm. Fakat nedendir bilinmez, istikrarlı bir çizgi yakalayamadı. Ta ki Beşiktaş forması giyinceye kadar. En iyi performansını Beşiktaş'ta geçirdiğini ve de Türk futbolunu bildiği gerçeğini düşündüğümüzde bence Galatasaray'a önemli katkılar yapacaktır.

SORU: Fenerbahçe, forvet hattına Kruse'yi aldı. Alman golcünün takıma katkısı nasıl olur?

Kruse'nin başarısı takıma bağlı

MAX Kruse yetenekli bir isim ancak önemli olan soru şu: Önümüzdeki sezon Fenerbahçe nasıl bir takım yapılanmasına girecek? Eğer bir takım olgusu içerisinde olmazlarsa Kruse'den de istenilen katkı alınamaz. Yani çevresindeki oyuncular önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA